DVO DS1 krijgt nog niet wat ze verdient

HENGELO - Op dinsdag werd er door DVO nog gemakkelijk gewonnen in de derde ronde van de Bekercompetitie, maar afgelopen zaterdag werd er met 4-0 verloren van Tornado Geesteren.

Op dinsdagavond reisde DVO af naar Goor om daar tegen Dynamiek DS1 te spelen in de derde ronde van de Beker. Dynamiek speelt haar competitiewedstrijden in de 2e Klasse en DVO was het dus aan haar stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. In de eerste set bleek dat het een tegenstander was die niet mocht worden onderschat. Tegen het einde van de set stond DVO zelfs op een behoorlijke achterstand, maar met beter spel en een goede serveserie van Maika Hiddink wist DVO de eerste set toch nog met 24-26 binnen te slepen. Dat het verzet was gebroken bleek wel aan het eind van de tweede set die DVO gemakkelijk met 8-25 wist te winnen. Gedurende de derde set wist Dynamiek zich enigszins te herstellen, maar DVO kwam niet meer in moeilijkheden en wist de set en daarmee de wedstrijd met 17-25 winnend af te sluiten. Dankzij deze overwinning gaat DVO door naar de 1/8 finale, waarin zij gaan spelen tegen VIOS Beltrum.

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Tornado Geesteren op het programma. Een tegenstander waar we in de eerste helft van de competitie met goed spel van hadden gewonnen. Inmiddels staan zij een plekje boven ons op de derde plaats in de ranglijst. Dankzij de afwezigheid van Nina Hermans en het herstel van griepaanvallen en lichte blessures bij andere speelsters kon DVO helaas niet op volle oorlogssterkte aan de start van deze wedstrijd verschijnen. Toch begon DVO goed aan de wedstrijd en moest de coach van de tegenstander direct bij een 0-3 stand een time-out nemen om zijn ploeg wakker te schudden. Dit had voor Tornado het gewenste effect en in het midden van de set konden zij door middel van een serie goede services een gaatje slaan die niet meer te achterhalen viel. De set werd met 25-19 afgesloten. De tweede set ging eigenlijk vanaf het begin van de set gelijk op. Tegen het einde van de set zorgden enkele slordigheden bij DVO en een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter voor de 25-23 winst van de dames uit Geesteren. De derde set was eigenlijk qua wedstrijdbeeld een kopie van de tweede set. Beide ploegen lieten bij vlagen heel aardig volleybal zien, zodat het spannend bleef tot het einde van de set. Ook deze derde set werd met 25-23 door DVO verloren. De Hengelose dames moesten daar in de vierde set even van herstellen, wat terug te zien was in een afwachtend begin van de set. Ondanks een goed einde van de set moest DVO toch ook deze met 25-20 aan de tegenstander laten.

Komende zaterdag spelen de dames geen wedstrijd, maar op 3 februari speelt DVO om 17:45 uur in sporthal De Kamp de derby tegen Halley DS 1.