Regiokampioen indoor springen Kirsten Brinkman met haar springpony Calamity Jane. Foto: Willem Hamer
Regiokampioen indoor springen Kirsten Brinkman met haar springpony Calamity Jane. Foto: Willem Hamer

Kirsten Brinkman Regiokampioen

PUTTEN/ZUTPHEN - De Indoor Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland pony's springen vonden 3 februari plaats. Vier leden van de ponyclub Gorssel-Zutphen hadden zich via de selectiewedstrijden van de kring Berkel-IJssel geplaatst voor deze kampioenschappen.

Kirsten Brinkman ging van start in de klasse Z cat. C met haar springpony Calamity Jane. Met een hele mooie foutloze rit werd ze Regiokampioen. Een super prestatie als je bedenkt dat ze vorig jaar nog uitkwam in de klasse L. In één jaar tijd twee klassen gepromoveerd. Kirsten heeft met deze geweldige prestatie een ticket verdiend voor de Nationale Indoorkampioenschappen die in maart op het KNHS Centrum in Ermelo worden verreden.
Voor Josefien Fransen, Vivian Schiphorst en Gijs Krieger was het een leerzame dag, maar helaas konden zij de lei niet schoon houden, waardoor ze niet konden meedingen om de ereprijzen.

Op 26 januari werden de Indoor Regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland pony's dressuur verreden op drie verschillende locaties: Brummen, Gorssel en Laag-Soeren. Ook hier mochten vier ponyleden van Gorssel-Zutphen aan deelnemen, omdat zij zich via de selectiewedstrijden hadden geplaatst.
Josefien Fransen met haar pony Naomi is met een zesde prijs in de klasse B cat. D/E in de prijzen gevallen. De andere dames Vivian Schiphorst, Kirsten Brinkman en Jasmijn Swennenhuis hebben eervol meegedaan.