Heren 5 als eerste in nieuwe tenues van volleybalvereniging DVO uit Hengelo. Foto: PR
Heren 5 als eerste in nieuwe tenues van volleybalvereniging DVO uit Hengelo. Foto: PR

De muzikale ontmoeting

ZELHEM - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal zijn weer studiogasten uitgenodigd.

Op maandag 19 februari zal Linda Leerink uit Halle enkele gedichten voordragen. Zwennie Langwerden uit Wichmond zal meewerken aan de uitzending van maandag 26 februari. Op maandag 5 maart is de heer J. van Heugten uit Vorden de studiogast.
Dit programma wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal. Muzikale verzoekjes kunnen t/m vrijdags voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.


Ds. Roelie Reiling in het Leerhuys

ZELHEM - Ds. Roelie Reiling komt maandag 19 februari in het Leerhuys over haar werk met mensen met een beperking vertellen.

"Als ik iets geleerd heb in de afgelopen jaren is het wel dit: dat al mijn zintuigen eraan mogen geloven als het om geloven gaat. Ik werk als predikante met mensen met een verstandelijke beperking. Ik deel een stuk van mijn leven en geloven met mensen, die niet kunnen praten met woorden en die niet kunnen begrijpen wat mijn woorden betekenen. En toch: zij zijn mijn medemensen, Gods mensen. Hoe kan ik zonder woorden 'spreken' over geloven? Oren en horen zijn vaak het belangrijkste communicatiemiddel. Het geloof is 'uit het gehoor', is zelfs een uitspraak, maar de andere van god gekregen zintuigen dan? Tellen die niet mee? Voelen, ruiken, kijken, bewegen? En wat, als we ze wel laten meetellen: wat gebeurt er dan me je geloof, in je kerk? Mocht u het plezier en de verrijking die ik ervaar op deze leerweg willen delen, dan bent u van harte welkom om te luisteren, te kijken en wie weet nog meer."

Maandag 19 februari om 20.00 uur in het Leerhuys, naast de Lambertikerk in Zelhem. Opgave: Gerdien Kleistra, telefonisch 0314-622164 of per mail geke.kleistra@gmail.com.


Volleyballers DVO in nieuwe shirts

HENGELO – De mannen van DVO Heren 5 hebben een primeur: het is het eerste team dat gaat spelen in het nieuwe model wedstrijdshirts van de Hengelose volleybalvereniging. De shirts zijn ontwikkeld door de sponsorcommissie van DVO in samenwerking met Roozegaarde Sport en Mode.

Door Luuk Stam

De kleuren van de volleybalvereniging zijn en blijven traditioneel geel-zwart. In het nieuwe model zijn op de mouwen en de onderrug speelse zwarte vlakken te zien. Dan rest nog de vraag waarom die kakelverse tenues als eerste om de schouders van de heren van het vijfde hangen? "Wij zijn dit jaar een vriendenteam begonnen en hadden daarom shirts nodig", verklaart speler Richard Hollak. De komende jaren worden ook de shirts van de andere teams van DVO vervangen door het nieuwe model. De nieuwe shirts geven de spelers van Heren 5 in ieder geval veel vertrouwen. "Het is niet de vraag óf we kampioen worden, maar wanneer", aldus Hollak.