Michel van der Krabben is een van de  Muzikale Helden van Baak. Foto: Alice Rouwhorst
Michel van der Krabben is een van de Muzikale Helden van Baak. Foto: Alice Rouwhorst

Muziek die staat als een huis

BAAK – De derde Muzikale Helden van Baak was er één om door een ringetje te halen. Zoveel muzikanten uit Baak en omgeving die voor deze gelegenheid in verschillende formaties even zoveel nummers ten gehore brachten voor een enthousiast publiek.

Vanaf negen uur dreunden de decibellen door de zaal bij café Herfkens. 'Laat me' van Ramses Shaffy en Liesbeth List was het kleine Nederlandstalige nummer en met 'Iedereen is van de wereld' van The Scene werd de avond met alle muzikanten op het podium in de moerstaal afgesloten. Alle andere nummers waren in het Engels. Gouwe ouwe en nieuwere hits volgden elkaar op. Niet altijd in een even rap tempo. "We missen nog een drummer…", maar eenmaal compleet stonden de nummers als een huis. Dit feit, de gemoedelijkheid op het podium en het onderlinge plezier en de inzet van de zeer diverse muzikanten maakten de avond tot een muzikaal succes en zeker voor herhaling vatbaar.


Jongeren op Sirkelslag scoren met
geroosterde meelwormen

STEENDEREN - Met groot enthousiasme deed een groep jongeren uit Steenderen en omgeving op vrijdagavond 2 februari mee aan het evenement Sirkelslag. Dit jaar deden er bijna 600 groepen mee aan deze landelijke activiteit. Het team van Steenderense jongeren, afkomstig uit verschillende kerken, hadden zich hiervoor verzameld in zalencentrum Het Anker.

Via rechtstreekse live verbindingen en via Facebook en Twitter staan bij Sirkelslag alle groepen in verbinding met elkaar, om te zien hoe de wedstrijdverhoudingen liggen en om foto's en reacties met elkaar te delen. Ook dit jaar was de presentator Klaas van Kruistum, bekend van tv-programma's als Checkpoint en Zapplive. Als rode draad binnen dit geheel was gekozen voor het Bijbelse verhaal van koningin Esther, die door allerlei moeilijkheden heen en een keuze voor 'onvoorwaardelijke liefde' haar doel weet te bereiken. Voor de deelnemende jongeren waren er ook allerlei uitdagingen op gebied van communicatie, behendigheid en creativiteit, om het uiteindelijke doel te halen. Met bijzondere activiteiten, zoals het ondergaan van een schoonheidsbehandeling met slagroom en chips en zelfs het eten van geroosterde meelwormen met behulp van stokjes. Er was geen enkele Steenderense deelnemer die hiervoor terug schrok. Het leverde hen dan ook een maximale score aan punten op. Uiteindelijk kon de avond worden afgesloten met een feestje, passend binnen de traditie van het Purimfeest van koningin Esther.

Het Steenderense Sirkelslag-team. Foto: PR