Carnavalsvierders vermaken zich op het festivalterrein in Knollendarp. Foto: Luuk Stam
Carnavalsvierders vermaken zich op het festivalterrein in Knollendarp. Foto: Luuk Stam

Knollendarp zet zichzelf nog steviger op de kaart

HENGELO - Knollendarp kan weer een geslaagde editie van het carnaval bijschrijven. Opnieuw wisten honderden carnavalsvierders dit weekend de weg naar het centrum van Hengelo te vinden. Carnavalsvereniging De Peardeknuppels had het festivalterrein hier voor deze editie uitgebreid ten opzichte van voorgaande jaren.

Door Luuk Stam

Bezoekers konden dit jaar in speciale garderobe-units voor de ingang van de feesttent hun jas ophangen. Ook waren op dit voorterrein munten en eten te verkrijgen. Andere jaren leidde het ophangen van de jassen en de rij bij de muntverkoop geregeld tot opstoppingen. De klachten die daarop binnenkwamen, deden De Peardeknuppels besluiten om dat dit jaar anders – en beter – op te lossen.

Het weekend begon vrijdagmiddag al met het kindercarnaval. In een lange stoet trok de basisschooljeugd onder aanvoering van Prins Dennis de eerste richting de residentie van De Peardeknuppels, café De Zwaan. Ook de kinderen toonden zich echte carnavalsvierders en maakten volledig uitgedost in de meest uiteenlopende creaties een feestje in de feesttent.

Vrijdagavond was het de beurt aan DJ Mental Theo om het feest ook voor de rest van Knollendarp in gang te zetten. Honderden bezoekers maakten mee hoe hij hier de voetjes van de vloer kreeg. Zaterdagmiddag was het tijd voor de kroegentocht waarbij Prins Dennis en zijn gevolg onder muzikale begeleiding de verschillende horecagelegenheden in het dorp aandeden.

De inmiddels traditionele carnavalsoptocht van Knollendarp beleefde zondagmiddag een zonovergoten editie. Hier trok onder meer een Jamaicaans bobsleeteam de aandacht. Opvallend was ook het grote aantal deelnemende kinderen in de optocht, teken dat De Peardeknuppels ook de jongste jeugd weten te bereiken.

Na de optocht was er de tweede editie van Hengelo Draait Door, waar Hengelose DJ's van vroeger en nu hun krachten bundelden. Met Swansation White sloot DJ Tony Star het carnaval in Knollendarp af. Hij was ook vorig jaar al van de partij en gaf aan graag terug te willen komen. In een volledig in het wit gehuld café De Zwaan gingen de Knollendarpers nog één keer uit hun dak.

Alhoewel, voor de echte fanatiekelingen was er ook nog de maandag. Met een bus trokken De Peardeknuppels naar 's-Heerenberg waar een enkeling zelfs de door de Hengelose carnavalsvereniging nieuw in het leven geroepen stempelkaart compleet wist te maken. Deze doorgewinterde carnavalsvierders zullen volgend jaar dan ook zeker van de partij zijn. Dan bestaan De Peardeknuppels tien jaar. Al blijft het natuurlijk carnaval. Op hét jubileum is het nog een jaar langer wachten.