Met een grote wisselbeker op zak, is Daniël Menkveld de eerste deelnemer voor Grand Slam Of Pax Editie 2019. Foto: PR
Met een grote wisselbeker op zak, is Daniël Menkveld de eerste deelnemer voor Grand Slam Of Pax Editie 2019. Foto: PR

Daniël Menkveld wint eerste editie Grand Slam Of Pax

HENGELO - Vrijdag 2 februari werd de eerste editie van de Grand Slam Of Pax gespeeld op Sportpark 't Elderink. De kantine van de voetbalvereniging was omgebouwd tot dartruimte. Met veertig deelnemers, verdeeld over vijf borden was er een groot deelnemersveld. Daniël Menkveld wist in de finale zijn tegenstander te verslaan en ontving de wisselbeker.

Vanaf 20.00 uur werden de eerste pijlen gegooid en zat de sfeer er gelijk goed in. Dit mede dankzij DJ Jordy. Bij vele partijen was de spanning enorm en het niveau om over naar huis te schrijven.

Uiteindelijk was het rond 02.00 uur tijd voor de grote finale. Wesley Rouwenhorst, goed voor drie 180'ers, moest het opnemen tegen Daniël Menkveld.

Saillant detail: veertien jaar geleden werd er voor het laatst een darttoernooi georganiseerd voor leden van Pax. De toen 14-jarige Daniël Menkveld wist deze overtuigend te winnen. Daniël was voor deze finale dus de officiële titelhouder. In de finale werd het niveau opgeschroefd en lieten beide heren zien dat ze terecht in de finale stonden.
Uiteindelijk moest er een beslissende vijfde set gespeeld worden. Met een dubbel 16 einde, wist Daniël Menkveld de wedstrijd naar zich toe te trekken.
Met een grote wisselbeker op zak, is hij de eerste deelnemer voor Grand Slam Of Pax Editie 2019. Hier mag hij zijn welverdiende kampioenschap verdedigen.

Een geslaagd toernooi en een mooi begin van een nieuwe traditie. Dank gaat uit naar alle vrijwilligers die hun vrije tijd opgeofferd hebben om er een geweldige avond van te maken.

Meiden Quintus D1 heer en meester in Lent

HENGELO - De teams van Handbalvereniging SV Quintus speelden op zaterdagavond 17 februari en zondag 18 februari hun wedstrijden. Quintus D1 staat nog steeds op de eerste positie in hun poule.

Op zaterdagavond 17 februari speelden de heren 1 van Quintus tegen Minerva uit Gaanderen. Het begin ging goed en de heren uit Hengelo kwamen op een verdiende voorsprong. Bij rust was die voorsprong uitgebouwd tot 5-10. Helaas ging het de tweede helft een stuk minder. Verschillende 2-minuten tijdstraffen en rode kaarten volgden elkaar op en het thuisteam kwam terug in de wedstrijd. Uiteindelijk leidde het tot een 17-16 overwinning voor de heren van Minerva, door een goal in de slotseconde. Een onnodig verloren wedstrijd die maar snel vergeten moet worden.

Zondag 18 februari kwam Grol E1 naar Hengelo voor de wedstrijd tegen Quintus E1. De eerste helft ging fantastisch voor Quintus, verdedigend sterk, maar ook veel scoren, na de eerste helft 10-1 voor deze E-tjes. In de tweede helft werd de verdediging wat slap, waardoor Grol ook kon scoren. Eindstand 17-10 voor Quintus.

De meisjes B speelden thuis tegen DG&L '16 DB3. Er werd in de eerste helft uitstekend verdedigd waardoor de tegenstander er weinig toe kwam om te scoren. De aanvallen van de Quintus-meiden gingen goed. Zes doelpunten uit zes aanvallen. De tweede helft verslapte de verdediging en kon de tegenstander toch tot scoren komen. Eindstand 13-7.

De strijd van Quintus HB1 om de tweede plaats is in volle gang en deze zondag moest er gewonnen worden van Reehorst HB1 om aansluiting te krijgen. Quintus ging goed van start en al snel stond er een verschil van vier doelpunten op het scorebord. Net voor rust kwam Reehorst terug doordat er gaten vielen in de dekking maar de voorsprong bleef. De tweede helft ging gelijk op tot aan de laatste minuut, maar er werd een strafworp gegeven doordat Reehorst in de slotseconden een Quintus-speler onderuit trok. Deze werd benut. Uitslag 21-20.

Heren 2 speelde thuis tegen Udi '96 uit Arnhem. Quintus was de bovenliggende partij maar liet veel kansen onbenut. Ruststand 11-9. Na rust was Quintus efficiënter en de wedstrijd was dan ook al snel beslist. Eindstand 29-16.

De jongens C speelden tegen Artemis '15. De dekking van de jongens stond al direct goed, maar ondanks het harde werken kwam Artemis op een kleine voorsprong tijdens de rust. De tweede helft zetten de jongens er een schepje boven op, maar ondanks het harde werken werd de eindstand 24-22.

Quintus D1 speelde in Sporthal De Triangel in Lent tegen Havana D1. Kan kort zijn over de wedstrijd, Quintus was heer en meester de hele wedstrijd. Uitslag 1-27 voor de meiden van Quintus.