Marathonschaatser Gerben Meerbeek op het podium in Dronten. Foto: PR
Marathonschaatser Gerben Meerbeek op het podium in Dronten. Foto: PR

Gerben Meerbeek tweede in Dronten

BAAK - Lekker weer, de laatste weken, maar echt winter wil het 'helaas' niet worden. Genieten van de schaatssport gebeurt veelal vanaf de bank om de Nederlandse helden van Pyeongchang bewonderen. Toch zijn wekelijks een flink aantal leden van ijsclub de Molenkolk te bewonderen op de ijsbaan in Deventer.

Ze zijn prima te herkennen in de appeltjesgroene pakken van sponsor fruitbedrijf Horstink. De meeste leden draaien recreatief hun rondjes en een enkeling komt ook uit in wedstrijdverband.
Voor het eerste seizoen neemt Gerben Meerbeek uit Baak deel aan de marathon Leisure World schaatscompetitie. Dit is een competitie welke verreden wordt op een aantal regionale ijsbanen. Inmiddels zijn een aantal podiumplaatsen behaald en zal de competitie over een paar weken ook worden afgesloten met een plaats bij de eerste drie van het eindklassement.
Vrijdag 16 februari heeft Gerben deelgenomen aan het Open Nederlands Kampioenschap marathonschaatsen bij de masters in Biddinghuizen. Helaas moest hij daar op tweederde van de wedstrijd het al flink uitgedunde peloton laten gaan. Arnold Gaassenbeek uit Maarssen werd Nederlands Kampioen.


Jaarlijks regionaal tennistoernooi

STEENDEREN - In week 11 van 12 t/m 18 maart wordt traditioneel het open Regiobank tennistoernooi gehouden op het sportcomplex van De Nieuwe Hellewei in Steenderen. Dit tennistoernooi leent zich als voorbereiding op de KNLTB voorjaarscompetitie, die start begin april.

Vele spelers uit de regio gaan met elkaar de sportieve strijd aan voor de hoogste eer. Daarnaast is gezelligheid een belangrijk element in deze tennisweek. Hoofdsponsor is Regiobank Steenderen-Warnsveld. Sub-sponsoren zijn: Arci hypotheken en verzekeringen, autobedrijf Melgers en Marketz installatie bedrijf allen uit Steenderen. Achterkamp (samen bewust veilig), en Pepe grill-restaurant beide uit Baak, en ook Houx- sport uit Zutphen, deze is enkele avonden aanwezig voor advies en het bespannen van rackets.
Er wordt gespeeld in speelsterkte 4 en 5 voor alle leeftijden en de speelsterkte 5 t/m 8 in de leeftijd 17+, dames-dubbel, heren-dubbel en gemengd-dubbel. Op maandag t/m vrijdag worden drie ronden gespeeld vanaf 18.30 uur. Zaterdag en zondag zijn de wedstrijden vanaf 9.00 uur. Vrijdagavond 16 maart zijn de kwartfinales en zaterdag 17 maart de halve finales. Na de finales op zondag 18 maart, volgt aansluitend rond 16.30 uur de prijsuitreiking. Op de vrijdagavond is er muziek en versnaperingen voor spelers en publiek. Er worden vele spannende partijen verwacht, de moeite waard om te komen kijken.


www.hellewei.nl