DVO DS1 naar de kwartfinale beker

HENGELO - De dames van DVO DS1 zijn erin geslaagd de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken door in Beltrum met 1-3 van VIOS Beltrum DS1 te winnen.

VIOS B. DS1 – DVO DS1 1-3
Het was een ontmoeting waarin de Hengeloërs twee oud-trainers tegenkwamen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een bezoek aan de in Beltrum woonachtige Carlo Schutten gebracht. Hij trainde jarenlang de dames en leidt nu de DVO-heren naar de titel. In het veld had DVO te maken met een andere voormalige trainer: Gerrit Harmsen, die tegenwoordig VIOS Beltrum traint.
Het werd een echt bekerduel in sporthal De Sonders. Een leuke pot met veel spanning en dat kon DVO zich aanrekenen, aangezien VIOS een klasse lager speelt. In de eerste set had DVO weinig moeite met de tegenstander en leek het met 15-25 op weg naar een snelle zege. In de tweede set was er aanvankelijk bij een stand van 8-14 nog weinig aan de hand. Gaandeweg werd het spel slordiger en roken de enthousiaste Beltrumse dames hun kans. Ze namen zelfs een 22-20 voorsprong, maar uiteindelijk lukte het DVO toch de set met 23-25 te winnen.
Het spelpeil daalde in de derde set verder door een moeizame pass en te veel eigen fouten bij opslag en aanvallen in het net of uit te slaan. Met 25-19 bracht VIOS de spanning terug, uiteraard tot tevredenheid van het talrijke publiek en Gerrit Harmsen.
In de vierde set leek het weer de verkeerde kant op te gaan. Pas halverwege de set was er enig herstel en kwam DVO dichterbij. Het duurde tot 21-21 voordat er een gelijke stand op het scorebord verscheen. Op een vijfde set zat niemand uit Hengelo te wachten, maar gelukkig wist DVO de beslissende matchpoints na 24-24 binnen te slaan en konden met 24-26 toch zegevierend het strijdperk verlaten. De 1-3 zege was met hangen en wurgen tot stand gekomen, maar het betekent wel dat DVO de laatste acht heeft bereikt in het bekertoernooi. Wie de volgende tegenstander wordt, is nog niet bekend.

DVO DS1 – Orion DS2 0-4
Na zeges op twee tegenstanders van minder kaliber was er hoop dat het herstel in de competitie door zou zetten tegen Orion DS2. In de uitwedstrijd was nog vrij eenvoudig met 3-1 gewonnen en Orion staat in de grote middenmoot, zodat er gerekend werd op een overwinning.
Het bleek al snel een illusie. DVO maakte geen schijn van kans tegen de Doetinchemse dames, die aanmerkelijk waren gegroeid in de loop van het seizoen. Geen moment was het spannend en in geen van de vier sets lukte het de Hengelose vrouwen de 20 punten te halen: 19-25, 16-25, 12-25, 19-25. Dit betekende de zevende nederlaag in acht competitiewedstrijden. Uit de acht wedstrijden 31 punten, uit de volgende acht wedstrijden slechts negen punten. De conclusie kan worden getrokken dat andere teams DVO inmiddels zijn voorbijgestreefd in ontwikkeling. Nog steeds staat het team op de vierde plaats, maar de concurrentie nadert. Op 3 maart zijn er thuis om 17.45 uur in Sporthal de Kamp tegen Esch Stars DS1 wellicht kansen om weer punten te sprokkelen.


DCH uit vorm

HENGELO - In de tiende ronde van de Gelderse hoofdklasse ontving DCH 1 het eerste team van DCN uit Nijmegen. DCN stond een punt boven DCH dus moest DCH winnen om uit de degradatie zone te komen. Normaal gesproken degraderen er drie teams, maar niet in elke regio wil een team promoveren naar de Gelderse hoofdklasse in verband met spelers te kort (8-tallen) en de afstanden.

Maar ook in deze wedstrijd ging het mis met DCH. De start was wel goed en zag er hoopvol uit. Rodier Evers had al snel een damslag uitgevoerd, maar bleek iets te voorbarig. Hij raakte de dam snel kwijt in een gelijkwaardige stand. Toch kreeg hij nog een kans om te winnen, maar kwam niet verder dan remise. Harry Vos speelde in het begin van het seizoen goed, maar de laatste tijd mist hij nog wel eens de 'zet controle' en dan verliest hij met een te gemakkelijke zetje tegen hem, wat ook nu weer gebeurde. Nadat Gerben te Raa gelijk had gespeeld, trok Jaap de Vries de stand weer gelijk door te winnen, 3-3. De bovenste borden waren goed aan elkaar gewaagd speelden scherp en beiden eindigden in remise. In de eindsprint kwam Nijmegen DCH voorbij doordat Eddy Hoebink en Jaap Vos hun partijen verloren. Eddy had nog wel een kans op remise en Jaap had na een goede positie veel meer kans om te winnen maar telde fout en kwam bedrogen uit. In het eindspel miste hij ook nog de remise. DCN won met 6-10 en DCH is nu zeer waarschijnlijk gedegradeerd. Op 6 maart volgt de elfde ronde in Voorthuizen tegen DVV.

Onderlinge competitie 20ste en 21ste ronde: Wim Sloetjes - Harry Vos 0-2, Tonny Hoebink - Jaap de Vries 0-2, Rodier Evers - Gerrit Halfman 2-0, Han van Beek - Gerrit Kreunen 2-0, Arnoud de Greef - Jan Luiten 2-0, Gerrit Kreunen - Jan Bosch 1-1, Han van Beek - Erik Brummelman 0-2, Jan Luiten - Wim Eijkelkamp 1-1, Henk lansink - Gerrit Halfman 1-1. Standen: Groep A: 1. Arnoud de Greef 10-18, 2. Rodier Evers 9-13, 3. Harry Vos 10-14. Groep B: 1. Gerrit Kreunen 13-17, 2. Henk Lansink 12-14, 3. Erik Brummelman 11-13.

DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113. Voor overige standen, uitslagen, kijk op de site.


dch-hengelo.geldersedambond.nl