Help de padden oversteken

VORDEN/BAAK - De Dierenbescherming zoekt vrijwilligers, 'klaar-overs', die willen meehelpen bij het overzetten van padden tijdens de paddentrek in het buitengebied van Baak en Vorden. Afhankelijk van de temperatuur begint de trek eind februari, begin maart en duurt tot in april.

Padden overwinteren in de grond, onder stenen en in composthopen. Wanneer de temperatuur enige tijd boven de 5º C blijft, ontwaken ze uit hun winterslaap en komen te voorschijn. Padden trekken van hun winterplaats naar het water waar ze jaren geleden als padden-visje hebben geleefd en als klein padje zijn weggegaan. In datzelfde water paren de padden en leggen ze eitjes. Om daar te komen moeten vaak drukke wegen worden overgestoken en de kans om bij die trektocht te worden doodgereden is zeer groot. Automobilisten wordt daarom gevraagd de snelheid van de auto te matigen tot 30 kilometer per uur wanneer men langs een oversteekplaats voor amfibieën rijdt.

Om de populatie in stand te houden is dringend behoefte aan vrijwilligers die regelmatig, één of meerdere avonden per week, uiteraard in overleg, de padden willen helpen bij het oversteken.
Voor meer informatie of aanmelding (minimum leeftijd 16 jaar) kan contact worden opgenomen met Diny te Velthuis, 06-20311464.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 15 februari 2018 was in zaal Den Bremer de eerste speelavond van de vijfde ronde van Bridgeclub Bronkhorst.

Voorafgaande aan de competitie werd de Algemene Jaarvergadering gehouden. De vergadering verliep dankzij de goede voorbereiding heel gemoedelijk. Ook dit jaar zullen het Zomerbridge en de Kroegentocht weer doorgang vinden. In 2019 zal het 25-jarig bestaan van de vereniging gevierd worden.

De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Hennie van Druten en Gonnie Hulleman 64,58%, 2. Riet Botschuyver en Bert Deunk 64,48%, 3. Will Snelder en Bert Botschuyver 55,83%, Lijn B. 1. Annelies Schröder en Jan Rondeel 76,04%, 2. Margaret Heiting en Gerda Tankink 63,02%, 3. Henny Deunk en Wil Matser 59,06% . Lijn C. 1. Desiree Bosman en Johan Hilderink 63,70%, 2. Jan Veenhuis en Joop Rutten 59,53%, 3. Dinie Volkers en Frieda van der Schot 51,09%.

Op donderdag 22 februari is de tweede speelavond van de vijfde ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.