De dames Sueters en Buijl vermaakten hun publiek met muziek. Foto: PR
De dames Sueters en Buijl vermaakten hun publiek met muziek. Foto: PR

Keijenborg Live 2018

KEIJENBORG - Vorig jaar was KeijenborgLive een daverend succes. Gaat het dit jaar wederom lukken?

Aan de ruim veertig muzikanten, zangers en zangeressen zal het niet liggen. Deelnemers in alle leeftijdscategorieën brengen een zeer afwisselend programma op zaterdagavond 17 maart in Dorpshuis De Horst. Iedereen is van harte welkom om samen met de deelnemers een fantastisch feest te bouwen.
De entreekaarten a 5 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Dorpshuis De Horst op 1 en 8 maart, beide avonden vanaf 19.30 uur, en op zondag 11 maart van 14.00 tot 17.00 uur. Mis het niet: op = op en vol = vol.


Zonnebloemen en aardappeleters

STEENDEREN/DOETINCHEM – In het filmhuis van De Gruitpoort in Doetinchem wordt een bijzondere serie vertoond: Exhibition on Screen waarin telkens een andere kunstenaar centraal staat. Zo'n anderhalve week geleden was het de beurt aan Vincent van Gogh (1853-1890). Het levensverhaal van de schilder en de collectie van het Amsterdamse Van Gogh Museum kwamen via een groot scherm bij onder andere een zestal gasten van de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. onder de aandacht.

Verteld werd over het protestantse milieu waarin Van Gogh opgroeide; dat heeft een groot stempel gedrukt op zijn leven. Was hij eerst werkzaam bij een internationale kunsthandel, toch koos hij ervoor om predikant te worden, net als zijn vader dat was in het Brabantse Zundert en later in Nuenen. De eenvoudige hardwerkende mensen, boeren, mijnwerkers, gingen hem aan het hart. Hij legde hen vast in een aantal van zijn beroemde schilderijen waaronder De Aardappeleters.
In het verhaal van de experts van het Van Gogh Museum kwam ook de bijzondere band met zijn jongere broer Theo aan de orde, zij correspondeerden veel met elkaar. Gedreven om een eigen stijl van schilderen te ontwikkelen, trok hij op met collega-kunstenaars uit Frankrijk. In Arles leek hij tot rust te komen en, een natuurmens als hij was, schilderde hij de natuur in al haar facetten, zoals het veld met zonnebloemen.

De Zonnebloem-gasten waren onder de indruk van het tragische levensverhaal van een bijzondere kunstenaar en van diens werken, van zijn eerste tekening tot aan zijn beroemde schilderijen.


www.zonnebloem.nl/steenderen


Trekzakken en roosjes

KEIJENBORG - Op 15 februari zat de stemming er bij de Keijkamer goed in. De dames Sueters en Buijl hadden de trekzak meegenomen en lieten de mensen genieten van heerlijke gezellige deuntjes muziek.

Op donderdag 22 februari worden in de Keijkamer roosjes gemaakt voor de versiering van het dorpshuis, ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de KBO Keijenborg. De buurt gaat voor deze gelegenheid gezellig bij elkaar zitten om van crêpepapier dan de meest mooie roosjes te maken om een boog mee te versieren. Vanaf 10 uur staat de koffie klaar.


Meer kans op een huurwoning in 2018

BRONCKHORST – Voor wie graag in de gemeente Bronckhorst wil (blijven) wonen, bieden Sité en ProWonen vanaf 2018 extra kansen door meer woningen aan te bieden via Zoek Gericht.

Wie krijgt een woning aangeboden?
Op de website thuisindeachterhoek.nl staan de beschikbare huurwoningen waarop kan worden gereageerd. Zoeken kan via het model Aanbod: dan is de inschrijftijd bepalend. Bij andere woningen is er sprake van Loting. Bij Zoek Gericht tellen iemands woonwensen en deze bepaalt zelf de kans. Het is niet nodig lang ingeschreven te staan. Sité Woondiensten en ProWonen bieden vanaf 2018 meer woningen via Zoek Gericht aan in de gemeente.

Hoe werkt Zoek Gericht?
Zoek Gericht is een vorm van loting waarbij iemand zijn kans op een woning zelf bepaalt. Wie veel plaatsen en wijken in het zoekprofiel heeft aangevinkt, maakt overal een kleine kans. Wie maar één plaats of wijk heeft aangegeven, maakt meer kans. Wie bijvoorbeeld alleen in zijn huidige woonplaats of geboorteplaats wil huren, vinkt dan alleen deze plaats aan in het zoekprofiel en maakt meer kans als hij reageert.

De stappen
Inschrijven is gratis via www.thuisindeachterhoek.nl.
Pas het zoekprofiel aan. Kies bij voorkeur één plaats en één wijk. Vink alle woningtypes aan. Wijzigen van het zoekprofiel heeft geen invloed op de woningen die al geadverteerd zijn.
Reageer op de beschikbare woningen.
Bij woningen die via Zoek Gericht zijn geadverteerd, bepaalt een loting wie de woning krijgt aangeboden. Hoe gerichter iemand zoekt, hoe meer kans op de woning.


www.thuisindeachterhoek.nl