Geldautomaat verdwijnt uit de Burg. Smitstraat

STEENDEREN - Op basis van gevoel van onveiligheid van omwonenden heeft de Rabobank Noord- en Oost Achterhoek besloten de geldautomaat op de Burgemeester Smitstraat 21 in Steenderen per 23 februari te sluiten.

'Veiligheid boven alles'
Maarten Kuiper, directeur Particulieren: "Sinds vorig jaar worden banken in toenemende mate getroffen door plofkraken of pogingen daartoe. Dit gaat steeds met grover geschut. De zware explosieven hebben enorme impact op het pand en de omliggende woningen. Om de veiligheid te waarborgen en bewoners hun gevoel van veiligheid terug te geven hebben we besloten de automaat in Steenderen te sluiten."

Alternatieven
Uitgangspunt bij deze beslissing is dat de beschikbaarheid van geld in de omgeving zoveel mogelijk gehandhaafd blijft. "We zijn daarom op zoek gegaan naar alternatieven en mogelijkheden en zijn met diverse partijen in gesprek gegaan. In overleg met de Coop Steenderen Aalderink is er een passend alternatief gevonden."

De Coop Steenderen Aalderink heeft een geldautomaat in de winkel. "We zijn blij dat de inwoners van Steenderen nog contant geld kunnen opnemen, maar zijn ons bewust van de beperkingen in openingstijden en bedragen. De winkel is zeven dagen per week geopend en per dag kan er € 250,00 opgenomen worden. Wij realiseren ons dat hierdoor voor sommige mensen ongemak kan ontstaan. Uiteraard denken wij graag mee om te komen tot passende maatwerk oplossingen," aldus Maarten Kuiper.