Streekromanschrijfster Gerda Geven in de Flopbieb. Foto: Jacq Roos Fotografie
Streekromanschrijfster Gerda Geven in de Flopbieb. Foto: Jacq Roos Fotografie

Streekromanschrijfster in Flopbieb

TOLDIJK - De Flopbieb ontvangt donderdag 8 maart de streekromanschrijfster Gerda Geven. Gerda is geboren en getogen in de Achterhoek. Ze schrijft deze romans samen met Marjon Hoeks. De avond is van januari naar 8 maart verplaatst vanwege de griep.

Wie kent de streekroman niet? Meeleven met echte mensen, hun geliefden, het dagelijks leven, hun zorgen en dromen. Gerda heeft, samen met Marjon Hoeks, met 'Een nieuwe start' – het eerste deel van de Anja Koenders-trilogie – de Nederlandse streek- en familieroman nieuw leven ingeblazen. In 2016 verscheen 'De belofte' en in oktober 2017 kwam het derde en laatste deel, 'Voor altijd', uit.

Met veel liefde voor het genre schrijven zij over het moderne platteland en over sterke vrouwen van nu. Daarbij behouden zij de waardevolle elementen uit de klassieke streekroman. Ga met Gerda in gesprek over hun roman en over de streekroman nieuwe stijl. Verras haar met jouw ideeën voor levensverhalen, want zoals ze zeggen: "In ieder leven zit een streekroman".

Vanaf 19.30 uur ontvangst van bezoekers met koffie en dergelijke, koffie en thee is gratis. Om 20.00 uur begint eerste deel van de avond, waarin Gerda vertelt waarom zij streekromans is gaan schrijven en leest ze voor uit 'Voor altijd'. Om 20.30 uur is er pauze voor een drankje op eigen kosten en er is gelegenheid om de Flopbieb te bezoeken. Rond 21.00 uur vervolgt de avond waarin Gerda de aanwezigen, in interactie met het publiek, laat ervaren hoe ieder leven een bron van inspiratie is voor een streekroman.


www.flophouse.nl/flopbieb