Voor de bezoekers had Wilma Boer een drankje en een hapje. Foto: Liesbeth Spaansen
Voor de bezoekers had Wilma Boer een drankje en een hapje. Foto: Liesbeth Spaansen

Steun de Paaseitjes-actie van koor Reborn

REGIO - De leden van koor Reborn komen tussen 26 februari en 17 maart in Hengelo, Vorden, Wichmond en Zelhem langs de deuren met paaseitjes. De paaseitjes zijn te koop voor 2,50 euro per zakje (3 zakjes voor 7 euro).

Het koor Reborn treedt gemiddeld vijf keer per jaar op. Voor deze optredens wil het koor haar repertoire vernieuwen. Mede met de verkoop van paaseitjes worden nieuwe muziekstukken aangeschaft. Het koor heeft sinds kort een nieuwe dirigente Marina Kirchhofer en oefent elke dinsdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Iedereen die graag zingt is van harte welkom om keer te komen meezingen op onze repetitieavond.

Heeft u de leden met de paaseitjes gemist, dan kunt u contact opnemen met Madelon Elizen 06-30278716 voor een afspraak om de paaseitjes te komen halen of langs te laten brengen.


Als lezen anders moet

BRONCKHORST - Lezen kan altijd. Dus ook voor wie blind, slechtziend of dyslectisch is of een fysieke beperking heeft en daardoor geen boek kan vasthouden. In deze maatschappij draait alles om toegang tot informatie terwijl zo'n 1.1 miljoen mensen in Nederland te maken hebben met een leesbeperking. Omdat deze mensen niet buitenspel mogen komen te staan is Passend Lezen ontwikkeld. Deze in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en Stichting Dedicon ontwikkelde dienst is voor iedereen toegankelijk.

Wie lid is van de bibliotheek kan zich aanmelden via de site www.bibliotheek.nl/passendlezen en heeft direct toegang tot zo'n 45.000 gesproken boeken. Alles wat daarvoor nodig is, is een bibliotheekpas en een internetverbinding. Na het aanmelden neemt een medewerker van Bibliotheekservice Passend Lezen contact op om de gegevens en Verklaring Leesbeperking samen door te nemen.

Wie geen lid is van de bibliotheek kan zich aanmelden via www.passendlezen.nl. Na de inschrijving kan worden gekozen uit meer dan 75.000 gesproken boeken, circa 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften en 15.000 brailleboeken.

Om te weten of Passend Lezen iets voor jou of iemand in jouw omgeving is, kan voor meer informatie kijken op www.bibliotheekwestachterhoek.nl, kies in de oranje balk 'lezen' en kijk daarna bij 'Alles over moeite met lezen'. Het is ook mogelijk contact op te nemen met de klantenservice van bibliotheek West Achterhoek, 0314-33 34 45. Zij zorgen dan voor een afspraak met een medewerker die verder kan helpen.


Knipsalon Wilma heeft de deuren geopend

STEENDEREN - Zaterdagmiddag 24 februari opende Wilma Boer haar Knipsalon Wilma met een feestelijke middag. Veel vrienden, familie, oud collega's en kennissen kwamen op bezoek en Wilma kreeg veel bloemen, cadeaus en felicitatiekaarten. Ze genoot van alle aandacht voor haar nieuwe Knipsalon en kon zelfs al wat afspraken in de agenda bijschrijven. De Knipsalon heeft per direct wel een nieuw mobiel telefoonnummer: 06-36082591.


Samen zingen in de Lambertikerk

ZELHEM - Zaterdag 10 maart wordt er weer samen gezongen in de Lambertikerk in Zelhem. Joline Stockhorst zal hierbij begeleiden op het orgel. Dhr. Bulsink zal het appèl woord verzorgen, met als thema 'Mijn tijden zijn in Uw hand'. De muzikale bijdrage zal verzorgd worden door christelijk gemengde zangvereniging 'Halleluja' uit Doetinchem onder leiding van Wilbert Berendsen. De avond begint om 19.30 uur en zal +/- 20.45 uur afgelopen zijn. Na afloop is er koffie/thee. Er is een collecte voor de onkosten.