Maria Wanders, Gerda Masselink, Lucie Besselink, Betsie Wentink en Joke Groot Roessink stonden in het Zonnebloem-zonnetje. Foto: Liesbeth Spaansen
Maria Wanders, Gerda Masselink, Lucie Besselink, Betsie Wentink en Joke Groot Roessink stonden in het Zonnebloem-zonnetje. Foto: Liesbeth Spaansen

Zilveren en gouden insignes voor Zonnebloemvrijwilligers

HENGELO - De Zonnebloem afdeling Hengelo-Keijenborg ontmoette op 24 februari vele gasten die genoten van een gezellige middag in Zaal Jansen & Jansen. Voor een muzikaal gezellige sfeer zorgden De Trekkebuuls. De Zonnebloem huldigde zes jubilarissen: drie zilveren en drie gouden speldjes werden uitgereikt. Ben van Raaij, regiovoorzitter van de Zonnebloem reikte de speldjes en oorkonden uit, voorzitter Ineke Roetman gaf elke jubilaris een fraaie bos bloemen.

"Zes jubilea, waarvan drie keer goud en drie keer zilver, het lijken de olympische spelen wel", begint Ben van Raaij zijn toespraak. "Beste mensen, jullie allemaal gefeliciteerd met zo'n groep vrijwilligers hier in Hengelo en Keijenborg en dan in het bijzonder de zes jubilarissen. Als voorzitter dan de Zonnebloem regio IJsselstreek ben ik trots om jullie namens de Zonnebloem te mogen huldigen." Vrijwilligerswerk, het lijkt allemaal zo simpel, maar zonder vrijwilligers wat het leven in Nederland zoveel minder aangenaam. "We hebben miljoenen mensen in Nederland die op de een of andere manier vrijwilligerswerk doen. Hiervan alleen al 40.000 vrijwilligers bij de Zonnebloem om mensen met een lichamelijke beperking het leven aangenamer te maken. Gelukkig is vrijwilligerswerk ook heel dankbaar werk."

Gouden jubilarissen
Joke Groot Roessink werd in maart 1992 vrijwilligster, ze was toen 27 jaar. Nog steeds is ze de jongste van de club. Joke zet zich in bij de vele activiteiten en is tevens verpleegkundige.
Betsie Wentink is ook in maart 1992 gestart. Betsie is vele jaren actief betrokken geweest bij het organiseren van boottochten en het vervoer van gasten. Tot 2009 was zij zeer gewaardeerd bestuurslid en betrokken bij veel activiteiten.
Maria Wanders is april 1992 als vrijwilligster gestart in Keijenborg. Zij bezorgde jarenlang het Zonnebloemblad in Keijenborg en betrok de Keijenborgse gasten bij de zonnebloemactiviteiten. Om gezondheidsredenen moet Maria haar activiteiten beperken maar heeft nog steeds een bezoekadres.

Lees verder op pagina 3