Lions Club Bronckhorst gaat 3.000 bossen tulpen verkopen

BRONCKHORST/STEENDEREN - Lions Club Bronckhorst begint zaterdag 3 maart weer met de jaarlijkse tulpenverkoop. Leden van de serviceclub verkopen gedurende vijf achtereenvolgende zaterdagen huis aan huis bossen tulpen in de (grotere) kernen van de gemeente Bronckhorst. Het spits wordt zaterdag afgebeten in Steenderen, Baak en Toldijk. De opbrengst van de actie gaat helemaal naar goede doelen, waaronder de openluchtzwembaden in Bronckhorst.

Doel van de actie is om dit jaar, net als vorig jaar, 3.000 bossen tulpen – dat zijn in totaal 30.000 tulpen - aan de man te brengen. De Lions kopen die tulpen tegen een scherpe prijs in, dankzij medewerking van Jordi Wesselink van Tulpenkwekerij IJsseltulp in Toldijk. Daardoor is de opbrengst voor de goede doelen optimaal. Bij de verkoop van de tulpen, die vers van het land komen, krijgt LC Bronckhorst hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek.

De hele opbrengst van de verkoop gaat naar de drie goede doelen die LC Bronckhorst dit jaar steunt. Het lokale doel is de openluchtzwembaden in de gemeente Bronckhorst (In de Dennen in Vorden, Het Elderink in Hengelo, burgemeester Kruijffbad in Steenderen en het Hessenbad in Hoog-Keppel). Ook steunt de club Kinderen van de Voedselbank. En een deel van de opbrengst van de tulpenactie gaat naar stichting Kacema Musuma. Deze Nederlandse stichting helpt al twaalf jaar bij zorg en aandacht voor het toenemend aantal weeskinderen – vaak ten gevolge van slechte begeleiding bij zwangerschap en/of AIDS – in Zambia, Afrika.

Na Steenderen, Baak en Toldijk gaat de actie de komende weken verder in:
10 maart: Hummelo, Keppel, Drempt
17 maart: Vorden en Wichmond
24 maart: Hengelo (G)
31 maart: Zelhem en Halle