Joke Knake (l.) en Willeke Reesink op werkbezoek bij het Repair Café. Foto: PR
Joke Knake (l.) en Willeke Reesink op werkbezoek bij het Repair Café. Foto: PR

D66 op bezoek bij Repair Café Hengelo

HENGELO - Donderdag 15 februari brachten raadslid Joke Knake en commissielid Willeke Reesink van D66 een werkbezoek aan het Repair Café. In het partijprogramma van D66 staat duurzaamheid hoog in het vaandel, wat naadloos aansluit bij het motto van het Repair Café: 'Weggooien mooi niet'.

Herstel en reparatie van ingebrachte spullen worden samen met de vrijwilliger kosteloos uitgevoerd. In de gesprekken met de mensen van D66 kwam ook de sociale functie van het Repair Café ter sprake. Immers naast het repareren is men ook welkom voor een gesprekje met de vrijwilligers. En het nuttigen van een kopje koffie of theedrinken behoort ook tot de mogelijkheden. De medewerkers van het Repair Café ontvingen tips van bezoekend plaatselijke politici om hier verdere invulling aan te kunnen geven. Na een rondleiding door het Repair Café en gesprekken met de vrijwilligers kwam naar voren dat het vaak niet bekend is dat het Repair Café ook kleding vermaakt en hersteld en niet alleen maar apparaten repareert.
Het bezoek werd afgesloten met het maken van een aantal foto's. De vrijwilligers kunnen terugkijken op een goed bezoek van de lokale vertegenwoordigers. Het Repair Café is elke eerste en derde donderdag van de maand geopend van 15.00 tot 20.00 uur.