Anders Vieren dienst

KEIJENBORG - Op zondag 11 maart om 11.00 uur wordt er in de H. Johannes de Doper in Keijenborg een Anders Vieren dienst gehouden. Wie kent het verhaal van Martha en Maria? Maria zat dicht bij Jezus te luisteren naar wat Hij te zeggen had. Martha was bezig met het zorgen voor de inwendige mens. Zij beklaagde zich bij Jezus dat ze alles alleen moest doen en Maria haar niet hielp.

Over dit thema wordt in deze viering nagedacht. Wie identificeert zich met Martha of met Maria? Wie is de luisterende of de zorgende? Wie wil dat ook zijn of zou liever de rollen omdraaien? Inspireert Martha of Maria, of misschien wel in deze tijd paus Franciscus. Drie afbeeldingen staan er voor in de kerk: Van Maria, Martha en paus Franciscus. Zij worden aan het begin van de viering door de kerkgangers met kaarsjes in het licht gezet.
Het koor 2Gether zingt liederen die de mensen aan het nadenken zetten. De verbindende, bezinnende teksten helpen om uit te vinden hoe iemand erin staat.

Schouder aan schouder,
't zelfde doel
Uit hetzelfde hout,
met het zelfde gevoel
Wat er gebeurt
alles kunnen we aan
Zolang we maar
schouder aan schouder staan

Iedereen is van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen bij een kopje koffie of thee.