Lady en de Vageband op de derde editie van 'Hengel Rocks'. Foto: PR
Lady en de Vageband op de derde editie van 'Hengel Rocks'. Foto: PR

Vier bands op de derde editie van 'Hengel Rocks'

HENGELO - Op zaterdagavond 3 maart gaat Hengelo voor de derde keer rocken tijdens 'Hengel Rocks' in café de Zwaan. De organisatie heeft dit jaar een gevarieerd programma neer weten te zetten. Vier Hengelose bands zullen deze avond het podium bestijgen. Hengel Rocks steunt de Samenloop voor Hoop in Bronckhorst, doe ook een bijdrage aan dit goede en belangrijke doel.

De avond zal afgetrapt worden door Magic Butterfly. De band, ontstaan uit een hechte vriendengroep, is al sinds de jaren zestig actief. Deze rasartiesten spelen voornamelijk covers uit de jaren '60 en '70.
The Dudes of Hengel: Het akoestische duo dat nieuw leven brengt in de vergeten blues, country en rock and roll. Bekende nummers die niet vaak te horen zijn op feestjes, zijn bij deze heren wel te horen. Denk hierbij aan de klassiekers van Johnny Cash, Traveling Wilbury's, CCR en Bruce Springsteen.
De Cheeseheads is een vijf-kaaskoppige Hengelose punkrockband. In het verleden werden er diverse pop prijzen gewonnen, waardoor het mogelijk werd een eigen CD te gaan opnemen. Tijdens optredens is het traditie om kaasblokjes uit te delen, wat altijd zeer gewaardeerd word door het publiek. In 2016 kwam het tot een reünie met de originele bezetting tijdens het Beat the Boktor Fest.
Het feest zal compleet gemaakt worden door Lady en de Vageband. Zij spelen de bekende rock en popnummers, waarvan door niet voor de hand liggende overgangen, geheel eigen (vage) versies gemaakt worden. Van Nick en Simon naar Brohymn? Eitje! Van de Bolero naar Greenday? Net zo makkelijk. Het blijft Lady en de Vageband! Kortom: Een avond voor jong en oud. Tot 3 maart.