Voorzitter Marijke Hilderink (m.) is enthousiast over de expositie. Foto: Luuk Stam
Voorzitter Marijke Hilderink (m.) is enthousiast over de expositie. Foto: Luuk Stam

Bruidjes stelen de show tijdens
jubileumweekend KBO Keijenborg

KBO feest te midden van bruidsjurken en oude trouwfoto's

Door Luuk Stam

Met een breed scala aan festiviteiten rondom het thema 'liefde en trouw' vierde de Keijenborgse afdeling van de Katholieke Bond voor de Ouderen (KBO) op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 februari het 50-jarig bestaan. Na de receptie op vrijdag was het zaterdag feest voor de leden. Zondag waren ook niet-leden welkom. Een oldtimer met daarop een groot bruidsboeket verwelkomde de bezoekers bij dorpshuis De Horst.

Binnen konden belangstellenden een speciale expositie met oude trouwfoto's en trouwjurken bekijken. Hoogtepunten waren zowel op zaterdag- als op zondagmiddag de bruidsshows waarbij modellen op de rode loper in het dorpshuis de verschillende trouwjurken showden. In sommige gevallen trokken dochters hiervoor de trouwjurk van hun moeders aan. "Dit was zó leuk", reageerde voorzitter Marijke Hilderink na afloop.
Ook de wanden met foto's vormden voor velen een feest der herkenning. Bij vrijwel alle foto's en andere aan het trouwen gerelateerde attributen waren de namen van de betreffende dorpsbewoners vermeld. Trots wezen de bezoekers anderen dan ook op hun eigen trouwfoto's of die van buren, familie, vrienden of andere bekenden.
Een ander hoogtepunt was de serenade van schutterij St. Jan op zaterdagmiddag. Het waren immers leden van het in blauw-geel geklede schuttersgilde uit Keijenborg die in 1968 aan de wieg van de Keijenborgse KBO stonden. De schutterij, die later dit jaar zelf een 165-jarig jubileum te vieren heeft, speelde nu voor de KBO het 'Lang zal ze leven'. Dit terwijl de leden aan de lange tafels in het dorpshuis genoten van een hapje en een drankje.
Na een weekend vol feest gaan de leden van de Keijenborgse KBO weer over tot de orde van de dag. Dat betekent dat er weer activiteiten als bridgen, biljarten, sjoelen, koersbal, kaarten en volksdansen op het programma staan. Daarnaast zijn er internetlessen te volgen en is er iedere tweede zondag van de maand de mogelijkheid om samen te eten. Ook is er een wandelgroep, een jaarlijkse fietsdag en een jaarlijkse fietsvakantie.
Alle activiteiten van de KBO zijn mogelijk door de inzet van in totaal zeventig vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos in voor de 294 leden die de Keijenborgse afdeling van de KBO op dit moment telt. Onder die vrijwilligers zijn ook de zogeheten ouderenadviseurs, die ouderen bijstaan bij keukentafelgesprekken en waar nodig de weg wijzen richting de verschillende instanties.


www.kbokeijenborg.nl

Een oldtimer met daarop een groot bruidsboeket verwelkomde de bezoekers bij dorpshuis De Horst. Foto: Luuk Stam