Foto: Luuk Stam
Foto: Luuk Stam

Stichting nodigt Hengeloërs uit in oude gemeentehuis

HENGELO - Inwoners van Hengelo kunnen op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart naar het oude gemeentehuis komen om kennis te maken met de stichting Hengelo Mien Dorp. Deze nieuw opgerichte stichting wil een flinke steen bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van het Hengelose dorpscentrum.

Door Luuk Stam

Vanuit het leegstaande oude gemeentehuis aan de Raadhuisstraat wil Hengelo Mien Dorp zichzelf presenteren aan het publiek. De stichting heeft het oude gemeentehuis sinds eind vorig jaar in bruikleen van de gemeente Bronckhorst. De leden willen hier geregeld bijeenkomsten gaan houden en hopen dat daarbij ook andere dorpsgenoten binnenstappen om mee te denken over de toekomst van hun dorp.

De nieuwbakken stichting gebruikt in het oude gemeentehuis alleen de voorste twee ruimtes. Hier zijn onder andere oude foto's van Hengelo te zien. Ook hangen er situatieschetsen en is er een ideeƫnmuur. "We willen onszelf vooral laten zien en laten merken dat we positief met ons dorp bezig zijn", liet voorzitter Tonnie Bergervoet al eerder weten.

Hengelo Mien Dorp is opgericht vanuit de Hengelose werkgroep binnen het project Vitale Kernen van de gemeente Bronckhorst. Ook in Vorden, Zelhem en Steenderen zijn hiervoor in de voorbije maanden dergelijke groepen van dorpsbewoners samengesteld. Het is aan de werkgroepen zelf hoe de activiteiten in hun eigen dorp vorm te geven.


Spreekuur rijbewijskeuring

STEENDEREN - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor d.d. 7 maart en 4 april terecht op het spreekuur in Woon- en Dienstencentrum De Bongerd, De Bongerd 1.

Schikt de datum niet dan zijn er andere mogelijkheden in de regio. Voor senioren kost de keuring 35 euro en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het 55 euro. Bel voor informatie en een afspraak tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088-23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

Geadviseerd wordt om ten minste vier maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag) meer en verwijzen naar het CBR. De Eigen Verklaring is echter ook verkrijgbaar, kosten 41 euro, bij Regelzorg.