Wat zal dit jaar de beloning zijn bij de 4x4 Wakka tochten? Foto: Alice Rouwhorst
Wat zal dit jaar de beloning zijn bij de 4x4 Wakka tochten? Foto: Alice Rouwhorst

Wakka weer mee in de wandel -4-weekse

STEENDEREN – De schaatsen zijn nog niet definitief in het vet voor het volgende seizoen, maar de wandelschoenen kunnen zo langzamerhand al wel weer tevoorschijn komen. Want de lente staat voor de deur en daarmee het wandelseizoen.

De voorbereidingen en organisatie van de 4x4 Wakka wandeltochten zijn daarom ook al in volle gang. Even ter opfrissing van het geheugen. Wakka is straattaal voor wandelen/lopen. Voorop bij de wandelingen staat dat het een gezellig en ontspannen evenement is voor jong en oud en dat de wandeling vol met leuke, gekke en avontuurlijke verrassingen zit.

Het duurt nog even voordat de vier knotsgekke tochten van rond de vijf kilometer weer gelopen kunnen worden in Steenderen/Bronkhorst, Toldijk, Olburgen/Rha en Baak. Want de tochten moeten nog worden bepaald en gemeten en de over de nodige gekkigheid wordt nog volop gebrainstormd.

Alles is dus nog lang niet bekend, maar de data waarop de verrassende wandelingen worden gehouden staan al wel vast! De plaatsen die daarbij horen, worden later bekend gemaakt. De eerste drie tochten zijn op dinsdag 29 mei, maandag 4 juni en woensdag 13 juni. Starten kan vanaf 18.30 tot 19.00 uur. De laatste Wakka is op zondag 24 juni en dan kan er om 10.30 uur gestart worden. Dus noteer alvast in de agenda en houd deze data vrij voor de 4x4-Wakkatochten.


Facebook: 4x4 WAKKA TOCHT


Museum Plus Bus doet Steenderen en omgeving aan

STEENDEREN - De Museum Plus Bus is voor de Stichting Welzijn Steenderen geen onbekend fenomeen. In het verleden is namelijk al vaker een grote groep belangstellenden uit de voormalige gemeente Steenderen met deze bus naar musea geweest. Dankzij de sponsoring van de Bank Giro Loterij kan de bus ook in 2018 weer rijden voor senioren uit deze omgeving. De bestemming is dit keer Museum Twentse Welle te Enschede.

De Museum Plus Bus rijdt voor groepen senioren die zonder deze bus niet of moeilijk in staat zijn een museum te bezoeken. Dat kan te maken hebben met leeftijd, de conditie of een geïsoleerde leefomgeving. De minimum leeftijd voor deelname bedraagt in principe 70 jaar maar senioren die tussen 65 en 70 jaar zijn, kunnen zich ook aanmelden indien men van mening is dat aan de boven gestelde criteria wordt voldaan.
Het doel van Museum Plus Bus is om drempelverlagend te zijn en om toch van de kunst te kunnen genieten. De Museum Plus Bus verzorgt het vervoer naar en van het museum, de entreekaarten, de begeleiding door een gastheer of gastvrouw tijdens het dagarrangement, koffie/thee bij aankomst in het museum en een rondleiding.
Het enige onderdeel dat voor rekening komt van de deelnemers is een lunch. De lunch zal door de Stichting Welzijn groepsgewijs worden georganiseerd.
De Museum Plus Bus heeft aangegeven om woensdag 2 mei voor belangstellenden uit Steenderen en omliggende (kerk)dorpen te willen rijden. De vertrektijd is circa 09.00 uur. Terugkomst uiterlijk 18.00 uur. Het aantal deelnemers is minimaal 30 en maximaal 45. Deelname met gebruikmaking van een rollator en/of rolstoel is mogelijk. De bestemming is Museum Twentse Welle te Enschede.

Informatie over de kosten en aanmelden kan bij de Stichting Welzijn vóór maandag 26 maart bij Gerrie Gal, telefoon 452270 of bij Joop Rutten, telefoon 451330 of door middel van een briefje in de brievenbus van de Stichting Welzijn, De Bongerd 47 te Steenderen.


'Heavy Metal Thunder' bij Live@Ideaal

Zelhem - Woensdagavond 7 maart staat de band 'Heavy Metal Thunder' centraal in het programma Live@Ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. 'Heavy Metal Thunder' speelt, zoals de naam al duidelijk maakt, stevige muziek met scheurende gitaren, hoge uithalen, jaren '80 glamour, dus met het gas erop. Ze vermaken het publiek met de bekende klanken van Whitesnake, Van Halen, Deep Purple, Mötley Crüe, en anderen en met eigen nummers.