Eddie Brinkman. Foto: Peter van Straalen
Eddie Brinkman. Foto: Peter van Straalen

Eddie Brinkman regiokampioen Gelderland/Flevoland

REGIO - Nadat precies een maand geleden dochter Kirsten regiokampioen bij de pony's is geworden, is zaterdag 3 maart Eddie Brinkman van Rijvereniging en Ponyclub Gorssel-Zutphen regiokampioen paarden geworden tijdens de Indoor Regiokampioenschappen springen in Nijkerk.

Van de 52 deelnemers bleven er 26 foutloos in de eerste manche, deze 26 mochten daarna de tweede manche rijden, waaronder Eddie. Hij bleef met zijn paard Grappa samen met nog acht kandidaten ook foutloos in de tweede manche en plaatste zich daarmee voor de barrage. Tijdens een spannende barrage was Eddie de snelste en haalde daarmee het kampioenschap M-springen binnen. Met deze prestatie heeft Eddie zich geplaatst voor de Nederlandse Kampioenschappen op 31 maart in Ermelo en heeft hij een ticket verdiend voor een rubriek op Indoor Brabant aanstaande zondag.


Gezellig dansspektakel in Wichmond, door zeven verenigingen uit de regio

WICHMOND - Dans- en gymnastiekvereniging D.O.G. Baak organiseert zondag 11 maart haar jaarlijkse Dance Demo in Sporthal De Lankhorst in Wichmond. Met zo'n dertig dansen op het programma belooft het een mooi dansspektakel te worden. De dansen worden uitgevoerd door dansgroepen uit de regio, onder andere uit Zelhem, Halle, Eerbeek, Brummen, Hoog Keppel, Lochem en Apeldoorn. Zij zullen verschillende dansstijlen laten zien, zoals Jazzdance, Streetdance, Moderne dans en Hiphop. Ook de verschillende dansgroepen van D.O.G. Baak ontbreken natuurlijk niet in het programma.

De Dance Demo begint om 13.00 uur, waarbij de jongste groepen (met kinderen in de basisschoolleeftijd) voor de pauze zullen optreden. Na de pauze zullen vooral de oudere groepen hun danskunsten vertonen aan het publiek. De Dance Demo vindt plaats in Sporthal De Lankhorst in Wichmond aan de Lankhorsterstraat 3. De entree bedraagt 3 euro voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar en daarboven is de entree 5 euro. Kinderen jonger dan zes jaar mogen gratis naar binnen. De zaal is open om 12.30 uur en het programma eindigt ongeveer om 15.30 uur. Het belooft een gezellig dansfestijn te worden. Iedereen is van harte welkom.


www.dogbaak.nl


Amnestycollecte

HENGELO - Mensenrechtenorganisatie Amnesty International houdt in 2018 voor de zestiende keer een landelijke collecte. Deze vindt plaats van 11 tot en met 17 maart. Wereldwijd doet Amnesty International onderzoek en voert actie voor een menswaardig bestaan voor iedereen.

Ook in Hengelo Gld. wordt in deze week voor Amnesty International gecollecteerd. Amnesty International is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Voor onderzoeken en acties ontvangt de organisatie geen geld van de overheid of van politieke groeperingen. Bijdragen van leden en giften, zoals tijdens de collecte, maken het werk van Amnesty blijvend mogelijk. Wie het werk van Amnesty een warm hart toedraagt, meld zich aan als collectant bij de collectecoördinator de heer B.W. Droppers, telefoon 0575-462279.