Selectieturnsters DOG Baak Mila Potic, Marit te Meerman en Bente Reindsen. Foto: PR
Selectieturnsters DOG Baak Mila Potic, Marit te Meerman en Bente Reindsen. Foto: PR

Selectieturnsters DOG Baak presteren prima ondanks griepepidemie

BAAK - De turnsters van dans- en gymnastiekvereniging DOG Baak turnden zaterdag 3 maart hun tweede voorronde van de vijfde divisie in Winterswijk. Deze voorronde viel in de voorjaarsvakantie waardoor niet iedereen kon deelnemen. Velen stonden nog op de lange latten en ook heerste er flinke griep binnen de selectiegroep waardoor een aantal turnsters helaas niet mee kon doen.

Kim Roerdink, Carmen Brouwer en Elise Attema waren wel van de partij. Zij trapten de wedstrijd af in de categorie instap D2. Kim, herstellende van de griep, turnde stabiel. Ze wist een keurige 18de plaats te bemachtigen in een groot en sterk deelnemersveld. Elise behaalde een 25ste plaats. Carmen zat goed in de wedstrijd en turnde zich naar een 13de plaats. Daarna was het de beurt aan Marit te Meerman en Bente Reindsen in de categorie pupil2 D2. Marit, net 's nachts terug van skivakantie, turnde een mooie wedstrijd. Helaas moest ze vroegtijdig de balk verlaten maar desondanks werd ze keurig 13de. Bente turnde net als haar vorige wedstrijd erg constant en liet een uitstekende balkoefening zien. Ze behaalde een knappe vierde plaats. Mila Potic mocht de wedstrijd afsluiten in categorie jeugd2 supplement G. Ook zij had nog last van de griepverschijnselen, ondanks de mindere conditie wist Mila keurig te turnen. Ze behaalde een vijfde plaats.

Zaterdag 17 maart zullen de turnsters van de vierde divisie de laatste voorronde turnen. Hier horen ze of ze zich hebben geplaatst voor de finale. Zaterdag 24 maart zullen de jongste leden van DOG Baak in actie komen op de pré-instap wedstrijd in Steenderen.


www.dogbaak.nl