Quintus brengt bestellingen rond

HENGELO - In de ijzige kou hebben (ouders van) leden van handbalvereniging SV Quintus zaterdag 17 maart zakken potgrond, koemest en kunstmest thuis bezorgd bij de inwoners van Hengelo en het buitengebied. De zakken waren vooraf besteld. Quintus wil iedereen hartelijk bedanken voor hun bestelling. Zij gaat er vanuit dat de lente snel komt zodat de planten buiten gezet kunnen worden en de tuin bemest. Met deze aankoop wordt bijgedragen aan deze handbalvereniging, waarvan vele kinderen en volwassenen in Hengelo en omliggende dorpen lid zijn. Wie vragen heeft over de bezorging, kan contact opnemen met Anita Lahuis, 0575-520695 of via info@svquintus.nl.

Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - Op donderdag 15 maart was in zaal Den Bremer de vierde speelavond van de vijfde ronde van Bridgeclub Bronkhorst. De uitslag van deze speelavond was als volgt: Lijn A. 1. Hennie van Druten en Gonnie Hulleman 67,50%, 2. Frieda Driever en Harrie Pelgrom 58,33%, 3. Dick Brinkman en Hans Dekker 56,25%. Lijn B. 1. Jan Veenhuis en Joop Rutten 63,02%, 2. Theo Damen en Theo Shut 60,94%, 3. Henny Deunk en Wil Matser 57,29%. Lijn C. 1. Ab Boers en Henk Boers 62,61%, 2. Desiree Bosman en Johan Hilderink 60,08%, 3. Hermien Koenders en Mies van Zadelhoff 54,87%. Op donderdag 22 maart is de vijfde en laatse speelavond van de vijfde ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: 06-25198329.

Trainer Anton Baars start bij DVO DS1

HENGELO - In de eerste wedstrijd van DVO DS1 onder de nieuwe trainer Anton Baars werd een 4-0 nederlaag geleden bij het Borculose Gemini. Daardoor zakte DVO DS1 naar de achtste plaats en moet het oppassen niet verder af te zakken.

De wedstrijd in de koude sporthal 't Timpke was vrijwel geen moment spannend. Zonder Esmee Regelink en Isa Sesink had DVO alleen in de derde set kansen om een puntje te pakken. In de eerste twee sets werd vrij kansloos met 25-13 verloren. De ploeg speelde met weinig zelfvertrouwen en vooral de passing was erg slordig, waardoor de aanvallen niet gevaarlijk genoeg waren. Pas in de derde set kwam DVO enigszins in het spel en nam het een 1-5 voorsprong. Na een 8-10 tussenstand verdween deze voorsprong. Het warrige fluiten van de tweede scheidsrechter, waaronder voor enkele onterechte opstellingsfouten, hielp daarbij DVO ook niet. Baars probeerde met wissels het tij te keren. DVO kwam goed terug, maar boog met 25-22 toch het hoofd. In de vierde set nam Gemini weer het initiatief en lukte het DVO niet om genoeg weerstand te bieden. Met de 25-17 eindstand was de 4-0 nederlaag een feit en daarmee komt plaats 10 plotseling akelig dichtbij ondanks de reeds behaalde 42 punten. De nummers 10 en 11 moeten immers promotie/degradatiewedstrijden spelen.
Voor Anton Baars een mooie taak om in de resterende vier wedstrijden genoeg punten te behalen om uit de degradatiezone te blijven. Afgelopen zaterdag zag hij het team voor het eerst in een wedstrijd aan het werk, zodat het te kort dag was voor een goed resultaat. Hopelijk lukt het om in de komende weken het vertrouwen en plezier terug te laten keren en dan komen de punten vanzelf. Het volgende duel is op zaterdag 31 maart tegen WIK Steenderen DS1 (sporthal De Kamp, 17.45 uur).
Er was ook goed nieuws: de volleybalbond slaat in de bekercompetitie de kwartfinale over, zodat DVO DS1 plotseling in de halve finale staat. De dames moeten waarschijnlijk op 25 april in een uitwedstrijd tegen Set Up DS3 in Ootmarsum uitmaken wie de bekerfinale speelt.

Quintus speelt sportieve wedstrijden

HENGELO – Met een aantal thuiswedstrijden op het programma, alleen Heren C1 moest uit spelen, kon het publiek van SV Quintus zondag 18 maart in Sporthal de Kamp genieten van sportieve handbalwedstrijden.

Dames B mocht thuis tegen Erix. Quintus begon redelijk aan de wedstrijd, maar er zat weinig tempo in. Erix was in de aanvallen een stuk sneller en dat was moeilijk te verdedigen. Veel kansen werden gemist, waardoor de wedstrijd helaas werd verloren. Eindstand 8-14.
Quintus HS1 speelde tegen Erica HS1. De wedstrijd begon direct goed voor Quintus, die al snel op een voorsprong van een aantal doelpunten kwam. Maar Erica kreeg de kans om zich te herpakken en kwam weer wat terug. Ruststand 14-12 in het voordeel van Quintus. De tweede helft bleef het gelijk opgaan. Eindstand: 26-22.
Meisjes D speelde een heerlijke wedstrijd tegen de fel spelende jongens van Havana. De start van de wedstrijd was verdedigend wat mat en na een achterstand van 6-8 werd het spannend, maar de blauw witte toppers maakten dit voor rust nog goed: 10-9. De tweede helft denderden ze als een wervelwind over het veld. Goed keeperswerk, verdedigend sterk en aanvallen met lef. Iedereen scoorde weer, altijd erg fijn. Eindstand 21-13. Volgende week de wedstrijd uit tegen Pacelli, aanvang 11.25 uur.
Quintus HC1 speelde uit tegen Duiven HC1. Al snel werd duidelijk dat dit een zware pot zou worden voor Quintus. Aanvallend konden ze er niet makkelijk door komen, waardoor het scoren uitbleef. Maar ze bleven het proberen, wat resulteerde in een paar mooie combinaties. De tegenstander kon iets makkelijker de gaten vinden, door snel spel. Eindstand 39 -8.