Feest voor Mascha Gebbink. Foto: PR
Feest voor Mascha Gebbink. Foto: PR

'De Handballers' en 'Tomatenplukkers' winnen schoolhandbaltoernooi

HENGELO - Het schoolhandbaltoernooi, georganiseerd door SV Quintus voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 6 werd gehouden op vrijdag 9 maart. 24 teams en ruim 170 kinderen hebben kennisgemaakt met de handbalsport.

De deelnemende jeugd was afkomstig van de scholen uit Hengelo, Keijenborg en Bekveld. Bij groep 3 en 4 hebben 'De Handballers' van de Sint Bernardusschool de wisselbeker gewonnen. Voor de Sterke Tijgers van de Leer en de Bekveldse Kanjers. Bij het toernooi van groep 5 en 6 ging de eerste prijs naar de 'Tomatenplukkers' van de Leer. De Musky Boys van de Rozengaardsweide behaalden een tweede plaats, de Blobvissen van de Leer gingen er met de derde prijs vandoor. De jeugd van Quintus handbalt op de vrijdagmiddag in Sporthal de Kamp, van 17.00 tot 18.00 uur. Enthousiaste kinderen mogen vier keer meetrainen. Meer informatie via info@svquintus.nl.


BC Steenderen is trots

STEENDEREN - BC Steenderen heeft de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. Dit jaar kregen er aardig wat mensen een bloemetje, waaronder Sylvia Breukink, die 16 jaar secretaris was en Mascha Gebbink die haar Trainersopleiding SL3 heeft behaald. De club is enorm trots op zulke vrijwilligers.

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering bij badminton club Steenderen werden vrijwilligers in het zonnetje gezet. Ten eerste nam Bert Wisselink afscheid als bestuurslid voor de activiteiten, hij kreeg een lekkere alcoholische versnapering. Josja van Mierlo neemt nu zijn taken over in het bestuur. Sylvia Breukink had voor haar zestien jaar secretariaat al vaker in het bestuur gezeten, maar nu vond ze dat het echt tijd werd om te stoppen. Marije Knol neemt haar taken over in het bestuur. Sylvia kreeg een mooie bos bloemen aangeboden, maar ook een mooi fotoboek van alle leden, de leden zelf hadden ook nog wat bij elkaar verzameld voor een mooi cadeautje. Maar Sylvia gaan ze nog lang niet missen, ze is nu alweer bezig met voorbereidingen voor de Special Olympics in juni 2018. Tot slot was er een jubilaris. Mascha Gebbink heeft een speldje gekregen vanwege haar 25 jaar lidmaatschap. Hierbij bleef het niet. Ook heeft Mascha het laatste jaar hard geknokt voor een opleiding SL3, een opleiding tot badmintontrainer. Hiervoor heeft ze heel wat avonden moeten studeren en ook heel veel moeten oefenen bij de club. Tijdens haar examen mocht ze wat leden van de club gebruiken als proefkonijnen, wat goed afliep. Haar opleiding heeft ze namelijk cum laude gehaald. Daar moest natuurlijk wel een bloemetje voor gehaald worden.


WIK dames 1 pakt belangrijke punten

STEENDEREN - Na een lange tijd speelden de dames van WIK weer in eigen hal tegen Tornado uit Geesteren. WIK dames 1 staat vierde op de ranglijst met een wedstrijd meer. De tegenstander staat veilig op de derde plek. De druk voor de dames van WIK was hoog, want zekerheid dat zij zich in de derde divisie kunnen handhaven is er nog niet. Elke gewonnen set is belangrijk.

In de uitwedstrijd tegen Tornado Geesteren lukte het WIK niet om haar niveau te behalen en werd compleet van de mat gespeeld met 4-0. Zaterdag 17 maart kregen de dames van WIK de kans om dit recht te zetten. De wedstrijd begon gelijkwaardig en er werd snel zichtbaar dat deze strijd niet meteen gewonnen was. Tornado nam de eerste set een kleine voorsprong. Zij legden de dames van WIK meer druk op en maakten minder fouten. Deze kleine voorsprong hielden zij vast tot de 21 punten. WIK gaf zich niet gewonnen, vocht hard en snel stond een gelijke stand 25-25 op het scorebord. Tornado kwam zelfs op setpoint, maar WIK zette een tandje bij en won deze spannende set met mooie acties met 28-26.
WIK startte fel en speelde vrijuit in de tweede set. Ze maakten weinig fouten en scoorden veel punten. De dames uit Geesteren konden eerst geen weerstand bieden, maar kwamen aan het einde van de set toch nog wat dichterbij. Mede door een goed collectief van WIK bleven ze de nodige punten pakken en wonnen ze deze set verdiend met 25-21. De derde set was de servedruk weg en de foutenlast te hoog aan de Steenderense kant. Tornado kwam beter in het spel en maakte dankbaar gebruik van het mindere spel van WIK. Met 21-25 werd deze set verloren door WIK.
In de vierde set moest WIK laten zien dat ze op karakter en vechtlust deze set naar zich toe konden trekken. Tornado nam een kleine voorsprong en WIK moest knokken voor elk punt. en kwam een kleine voorsprong op het scorebord. Het publiek op de overvolle tribune liet ook goed van zich horen en dit gaf de dames in dit laatste deel een extra duwtje in de goede richting. De aanval op mid kwam er op het einde goed door en daardoor kwam de voorsprong van WIK niet meer in gevaar en werd deze set verdiend gewonnen met 25-21. Deze vier punten zijn voor WIK ontzettend belangrijk voor de handhaving in de derde divisie.
Zaterdag 31 maart om 17.45 speelt WIK de volgende wedstrijd tegen DVO dames 1 uit in Hengelo Gelderland.