Het sprookje ‘Peter en de wolf’ in de Sint Willibrorduskerk in Hengelo. Foto: M. Pasman
Het sprookje ‘Peter en de wolf’ in de Sint Willibrorduskerk in Hengelo. Foto: M. Pasman

Gezellige leerzame UVV ontspanningsmiddag

HENGELO - Op woensdag middag 14 maart was er in Ons Huis in Hengelo een UVV ontspanningsmiddag waar de heer Louis Fraanje uit Lunteren de aanwezigen meenam naar de Veluwe. De voorzitter mevrouw G. Wentink opende deze middag door iedereen welkom te heten. In het bijzonder een woord van welkom voor de gastspreker en ze wenste allen een fijne middag toe.

Ondanks het mooie weer gingen in Ons Huis de gordijnen dicht en de verlichting uit, om haarscherp de mooie beelden van de Veluwe te bewonderen. Louis Fraanje is natuurfotograaf, schrijver, verhalenverteller en een vrijbuiter en presenteerde de Veluwe, in de lens gevangen. Louis Fraanje is ook voorzitter van de Jac. Gazenbeekstichting, een stichting voor het behoud van natuur en cultuur op de Veluwe. Een prachtige zonsopkomst, met een landschap gehuld in nevelen waar de eerste zonnestralen door het gebladerte van de bomen valt. Mooie foto's met moeflons, wilde zwijnen met jonge biggen en edelherten, met hun indrukwekkende geweien. Bloeiende heidevelden met bijenvolken, roofvogels bezig een prooi te bemachtigen. Ook de sluwe vos liet zich nog fotograferen. De Veluwe in de winter met sneeuw en in de zomer met prachtig groen en bloeiende bomen.
In de pauze waar koffie of thee werd geserveerd was men ook in de gelegenheid om lootjes te kopen voor de mooie prijzen die uitgestald stonden. De heer Fraanje vertelde met humorvolle woordspelingen bij de schitterende foto's en wist zo het publiek te boeien. Reeën met een kalf en nog veel meer geheimen van de natuur. Een prachtige zonsondergang was te aanschouwen, evenals de mooiste herfstkleuren. Mevrouw Wentink bedankt de heer Louis Fraanje voor deze schitterende middag.
Na de trekking van de lootjes bedankt mevrouw Wentink iedereen voor de aanwezigheid van deze zeer geslaagde middag van de UVV en wenst allen wel thuis.
De volgende UVV bijeenkomst is op 11 april en deze middag zal het Mondharmonica Therapie Orkest voor ons optreden. Aanvang 14.00 uur in Ons Huis in Hengelo.


Muzikale projectweek De Leer

HENGELO - Van 12 tot en met 16 maart was er een projectweek met het thema 'Muziek' op basisschool De Leer. Het klassieke sprookje 'Peter en de wolf' stond hierbij centraal. In samenwerking met Koninklijk Harmonie Concordia en de Muziekschool Oost-Gelderland waren er de hele week diverse workshops gepland. Bij de workshops stond het spelen van muziek en het luisteren naar muziek centraal. De afsluiting van de projectweek vond plaats in de Sint Willibrorduskerk in Hengelo. Ook daar was Koninklijk Harmonie Concordia en een vertegenwoordiging van de muziekschool aanwezig. Het was een zeer geslaagde avond waarbij geen enkele bank in de kerk onbenut bleef.