Bronckhorster bier genomineerd voor meest favoriete bier van Nederland

RHA – De Bronckhorster Brewing Company is genomineerd voor de gloednieuwe verkiezing van Bierwebshop Beerwulf, de 'Beerwulf Brouwerij verkiezing'.

"Juist in een tijd waarin brouwerijen als paddenstoelen uit de grond schieten zijn wij ontzettend trots op deze nominering", aldus team Bronckhorster. "Nog leuker is dat het publiek grotendeels bepaalt."
In de eerste ronde worden de favoriete brouwerijen per provincie gekozen. In iedere provincie kiest het publiek online zijn of haar favoriet uit één van de twaalf provincies. "Deze eerste ronde zouden we het supertof vinden als je op ons stemt als favoriete en meest bijzondere brouwerij uit Gelderland. Dankjewel voor je support en we hopen natuurlijk dat het publiek ons tot favoriet verkiest en misschien pakken we uiteindelijk wel die grote titel."
In de finaleronde worden de bieren van de overgebleven brouwerijen geproefd door een vakjury en zij kiezen de voor hen favoriete, meest bijzondere brouwerij. Dit oordeel telt voor 50% in de uiteindelijke uitslag, de andere helft van de uitslag ligt in de handen van het publiek.
Stemmen in de provinciale ronde kan tot en met 3 april. Vanaf 28 april begint het stemmen voor de landelijke winnaar. Wie de favoriete, meest bijzondere brouwerij van Nederland is wordt tussen 24 mei en 3 juni bekend gemaakt tijdens de Week van het Nederlandse Bier. Het bier van de winnende brouwerij is een jaar lang te koop via Beerwulf.nl.


Paasvuur Buurtvereniging De Noabers

HENGELO - Op Eerste Paasdag, zondag 1 april, is er weer het jaarlijkse paasvuur van buurtvereniging De Noabers uit Hengelo. Vanaf 20.00 uur is een ieder welkom op het terrein van de familie Zemmelink aan de slotsteeg in Hengelo. De schutterskoning en jeugdkoning van de buurtvereniging zullen dan de enorme houtstapel in brand steken. Voor de kinderen is er de gelegenheid om een broodje te bakken. De Noabers zorgen voor een hapje en een drankje, en de lokale orgelman Marc-Zzz zorgt voor een gezellig muziekje. Ze zien iedereen graag in grote getale op Eerste Paasdag.


Emmaüswandeling met een maaltijd

HENGELO – De werkgroep Inspiratie & Ontmoeting van de gezamenlijke kerken Hengelo Gld. organiseert op 5 april een eenvoudige maaltijd met aansluitend een Emmaüswandeling.

Een Emmaüswandeling is gebaseerd op het verhaal uit de Bijbel waar twee mensen samen oplopen van Jeruzalem naar het dorpje Emmaüs. Hun hart is vol van het gebeuren met Jezus. Hier spreken zij samen over. In deze lijn gaan delenemers samen dan op pad en spreken over wat hen bezighoudt. De wandeling start met een eenvoudige maaltijd in Kerkstraat 15. Daarna gaat men met elkaar aan de wandel en in gesprek. Halverwege houden ze halt voor een drink- en eetpauze, om dan gesterkt hun weg te vervolgen en de wandeltocht samen te volbrengen.
De leiding is in handen van Gerrie Vos-Hiddink en Frida Meints. De activiteit is van 17.30 tot 21.00 uur en kost 3 euro. Meer informatie bij Gerrie Vos: 06-38700488 of gege1956@upcmail.nl, Ans Schabbink: 06-13240336 of ansdemmer@gmail.com; Frida Meints: 06-51007904 of f.meints@gmail.com.


Bibliotheek Hengelo gld. zoekt exposanten

HENGELO - Momenteel staan de vitrines in de bibliotheek Hengelo leeg. Daarom worden mensen gezocht die wellicht een mooie, bijzondere of grappige verzameling van het een en ander hebben.

Vanaf de maand april wordt de mogelijkheid geboden om hiermee in deze vitrines te exposeren. Wie het leuk vindt om hum verzameling met de bezoekers van de bibliotheek te delen, kan mailen of bellen.
Voor meer informatie: e.de.ruiter@bibliotheekwestachterhoek.nl, telefoon 0314-333445 (alleen op donderdagmiddag).


Opbrengst collecte Amnesty International

HENGELO - De collecte van Amnesty International, die van 11 tot en met 17 maart plaatsvond in Hengelo Gld, heeft 888,37 euro opgebracht. Acht vrijwilligers collecteerden voor de mensenrechtenorganisatie.

Amnesty is een onafhankelijke organisatie en neemt voor haar onderzoek, lobby en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. Juist daarom is de opbrengst van de jaarlijkse collecte van onschatbare waarde.


www.amnesty.nl