HENGELO - Voor de vijfde maal worden de deuren van zwembad Het Elderink geopend. Vrijwilligers zijn trots op wat ze gedaan hebben en allemaal nog gaan doen. Dit bad is echt van de gemeenschap en wordt door de gemeenschap gerund. Een mooi burgerinitiatief.

Het terrein ligt er prachtig bij, nieuw meubilair is aangeschaft, de banken en speeltoestellen krijgen een nieuw likje verf en de baden worden schoongemaakt zodat het water er in kan. Wederom alles in eigen beheer en met vrijwilligers.
Het nieuwe innovatieve verwarmingssysteem, warmtepompen in combinatie met energiezuinige ketels, kan zijn werk weer gaan doen en natuurlijk is er hoop op veel zonuren zodat het verwarmen van het water geheel door de zon wordt gedaan.
De abonnement verkoop start op 21 maart en duurt tot de opening van het zwembad op 6 mei. Als het weer het toelaat kan het eerder open; dat is het mooie van een flexibele organisatie. Inspelen op het weer en zo de kosten laag houden. Bij mooi weer blijft het bad zeker ook langer open om optimaal te genieten van de zomer.
Het gezinsabonnement is dit jaar niet verhoogd en zeer aantrekkelijk ten opzichte van een jeugd/volwassen abonnement, zeker met de 25% kortingsactie van AH. Alleen als er veel abonnementen worden verkocht, meer mensen donateur worden en de sponsoren blijven steunen kan deze voorziening blijven bestaan. Voorzieningen zijn essentieel voor behoud van leefbaarheid.
Op het zwembad is altijd wat te beleven en de temperatuur van het water is rond de 26 graden dus ook bij minder weer is het heerlijk bannen trekken. En natuurlijk zeer belangrijk: word vrijwilliger al is het maar voor een paar uurtjes per jaar.

Alleen gezinnen of samengestelde gezinnen kunnen een gezinsabonnement aanschaffen. Een gezin bestaat uit maximaal twee personen ouder dan achttien en de kinderen. Het is ook toegestaan dat opa's en oma's een gezinsabonnement aanschaffen met daarop de kleinkinderen. Dit jaar is het ook mogelijk om een extra gezinslid 18+ bij het gezinsabonnement aan te schaffen.

Quintus nadert einde handbalseizoen

HENGELO – Enkele teams van Handbalvereniging SV Quintus hebben zondag 25 maart hun laatste wedstrijd voor dit seizoen gespeeld. De D1 staat op de eerste plaats in hun poule en gaat voor het kampioenschap.

De Heren 1 van SV Quintus namen het zaterdag 24 maart op tegen de heren van Heeten. De strijd begon met een hoog tempo waardoor Quintus even het gevoel van punten pakken verloor. Ongeveer drie kwart van de wedstrijd stond Heeten met gemiddeld acht punten voor, maar gelukkig kreeg Quintus het voor elkaar om met een punt naar huis te gaan. Eindstand 23-23.
Quintus E1 vertrok 's morgens vroeg naar Zieuwent voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen Pacelli E1. Ze begonnen wat voorzichtig de wedstrijd, maar toch werd het eerste doelpunt snel gescoord. Er werd aanvallend goed gespeeld. Stand na de eerste helft, 6-1 voor Quintus. De tweede helft ging lekker zo verder, goede verdediging en bijna iedereen gescoord. Eindstand 4-12 voor Quintus.
Ook de Dames B1 speelde de laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen OBW. Voor de stand maakte de uitslag niets meer uit maar ze zouden het seizoen graag winnend afsluiten. Vanaf het begin stond de verdediging goed, aanvallen ging nog iets te langzaam. Toch kon Quintus de voorsprong pakken en de hele eerste helft vasthouden. De tweede helft werd de wedstrijd iets feller maar Quintus bleef goed handballen en liet zich niet uit de wedstrijd halen. Eindstand 3-8.
Meiden D behaalden deze zondag een eenvoudige overwinning op Pacelli, de nummer vijf. De verdediging liet geen waterdruppel door. De sporadische schoten van de tegenstander werden keer op keer gekeerd door de Quintuskeepers. Met vlot aanvalspel liepen ze al snel uit naar een zeer ruime voorsprong. De tweede helft borduurde het team verder op de uitstekende eerste helft. De bal ging snel van kant naar kant. Eindstand 25-4. Even later klonk uit de kleedkamer: "We zijn kampioen, we zijn kampioen. Bijna..."
Heren B trad deze dag aan in Borne tegen de ongeslagen kampioen Borhave. Zonder keeper en met een halve wissel leek het een zware middag te worden, echter namen de jongens brutaal de leiding, 2-0 door slordig verdedigen op de hoek. Daarna liep Borhave echter snel uit en leek de wedstrijd al gespeeld. De jongens knokten zich terug naar 16-14 en speelden de dekking van Borhave helemaal zoek. Ook de 4-2 dekking stond goed, maar de wedstrijd bleek toch te lang. Uitslag 27-21.
Quintus HC1 tegen Udi HC1 in Sporthal de Kamp was een vroege wedstrijd maar de spelers waren al goed wakker. Het was direct een snelle wedstrijd waarbij aan de kant van Quintus uitmuntend verdedigd werd. Ruststand 8-13. De tweede helft werd er met een behoorlijk tempo gespeeld, maar de jongens van Quintus bleven goed weerstand bieden. Eindstand 15-28.