Alex Wichgers met de door hem gevangen witte mol. Foto: PR
Alex Wichgers met de door hem gevangen witte mol. Foto: PR

Zeldzame witte mol gevangen in Bronkhorst

BRONKHORST - Mollenvanger Alex Wichgers heeft zaterdag 17 maart in de Bakerwaard in Bronkhorst bij de familie Heutink een witte mol in zijn klem gevonden. Wichgers vangt mollen in opdracht omdat ze veel overlast veroorzaken. Door de molshopen komt er met maaien veel zand in het voer van de koeien en meer onkruid tussen het gras. Witte exemplaren van de mol zijn uiterst zeldzaam. Ze worden zelden gezien, laat staan gevangen.

Alex Wichgers met de door hem gevangen witte mol. Foto: PR


Themabijeenkomst: 'Als thuis wonen niet meer kan, wat dan?'

ACHTERHOEK/DOETINCHEM - FNV Senioren Achterhoek nodigt leden en andere belangstellenden uit voor de bijeenkomst: 'Als thuis wonen niet meer kan, wat dan?' op maandag 23 april van 13.30 tot 16.00 uur. De deur van Horeca Totaalcentrum De Kruisberg, Kruisbergseweg 172, Doetinchem is open vanaf 13.00 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt uitleg gegeven over alle onderwerpen waarmee men te maken krijgt als thuis wonen echt niet meer kan en opname in een verpleeghuis aan de orde is. Voorzitter Senioren Achterhoek Bennie Wieggers zal de aanwezigen welkom heten, waarna Jeroen Willemsen, onafhankelijk cliëntondersteuner bij Zorgbelang uitleg geeft. Na de pauze is er gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot uiterlijk 6 april door een e-mail te sturen met gegevens (leden ook graag hun lidmaatschapsnummer) naar bwieggers66@gmail.com, te bellen met 06-104 80 718 of een brief te sturen naar FNV Senioren Achterhoek, Kervelseweg 11 d, 7255 BE Hengelo.


Lions Club Bronckhorst verkoopt
tulpen in Zelhem en Halle

BRONCKHORST - Lions Club Bronckhorst verkoopt zaterdag 31 maart in Zelhem en Halle tulpen aan de deuren. Wie met Pasen een boeket op de vaas wil, zit dan goed want het is de laatste verkoopzaterdag van de jaarlijkse tulpenverkoop. Afgelopen zaterdag hebben de leden van de serviceclub in een paar uur tijd 600 bossen tulpen verkocht in Hengelo.

Zaterdag sluit LC Bronckhorst de tulpenactie, die 5 zaterdagen in maart beslaat, af. Aan het eind zijn dan 3.000 bossen tulpen huis aan huis verkocht in de (grotere) kernen van de gemeente Bronckhorst. De opbrengst van de actie gaat helemaal naar goede doelen, waaronder de openluchtzwembaden in Bronckhorst. De Lions kopen die tulpen in tegen een scherpe prijs, dankzij medewerking van Jordi Wesselink van Tulpenkwekerij IJsseltulp in Toldijk.

Opbrengst verkoop 3000 bossen tulpen voor goede doelen

Daardoor is de opbrengst voor de goede doelen optimaal en zijn de tulpen zo vers als maar kan. Bij de verkoop van de tulpen, die vers van het land komen, krijgt LC Bronckhorst hulp van enkele leden van Leo Club Achterhoek.
De hele opbrengst van de verkoop gaat naar de drie goede doelen die LC Bronckhorst dit jaar steunt. Het lokale doel is de openluchtzwembaden in de gemeente Bronckhorst (In de Dennen in Vorden, Het Elderink in Hengelo, burgemeester Kruijffbad in Steenderen en het Hessenbad in Hoog-Keppel). Ook steunt de club Kinderen van de Voedselbank. En een deel van de opbrengst van de tulpenactie gaat naar stichting Kacema Musuma. Deze Nederlandse stichting helpt al twaalf jaar bij zorg en aandacht voor het toenemend aantal weeskinderen – vaak ten gevolge van slechte begeleiding bij zwangerschap en/of AIDS – in Zambia, Afrika.