Afbeelding

Gospelkoor Reach Out voert musical 'he Story' op

HENGELO - Gospelkoor Reach Out presenteert musical 'The Story' in de Remigiuskerk in Hengelo op 8 april. Aanvang 10.00 uur.

'The Story' is een prachtig en indrukwekkend verhaal met zang, muziek en film. Dit Verhaal presenteert Gods verlossingsplan voor Zijn volk van Genesis tot Openbaring. Het stuk richt zich op de schepping, Adam en Eva, Gods verbond met Abraham, koninkrijk van David, de geboorte, het leven, de dood en de opstanding van Jezus Christus. The Story vertelt het grootste, meest overtuigende verhaal van alle tijden: het verhaal van een ware God, die zijn kinderen liefheeft, die voor hen een weg van geluk heeft opgebouwd en voorzien heeft van een route naar de eeuwigheid.

Er wordt gebruik gemaakt van lezingen uit de bijbel door een verteller. De vertelling is in het Nederlands en de zang in het Engels. Het verhaal (de film) duurt in totaal 1 uur en is zonder onderbreking. Door deze afwisseling en de eigentijdse invulling zal zowel jong als een wat ouder publiek hierdoor aangetrokken worden.

Een kerkdienst anders dan anders. Na de dienst is er koffie, thee en limonade met iets lekkers erbij. Van harte welkom.

Wie nieuwsgierig is geworden, kijkt op de site.


www.reachoutwierden.nl


Van krimp naar groei

Als ik in 't park hen spelen zie,
dan stik ik haast van jaloezie,
zo makkelijk als dat gaat bij honden.
Nieuwkomer wordt intens beroken,
maar daarna is het ijs gebroken;
besnuffeld en oké bevonden.

Waarom dan mens'lijke relaties
vol voetangels en complicaties;
waarom geen simpeler gebruiken?
Zo van: 'Hallóóó, zullen we samen?'
en zonder je te hoeven schamen
gewoon elkaar even beruiken.

Dus, Achterhoekers,
kijk nooit raar
als mensen snuff'len aan elkaar;
er kan misschien iets moois opbloeien.
Van 't een komt heel vaak 't and're ding,
gevolgd wellicht door voortplanting.
In plaats van krimpen lekker groeien!


André van Alphen
Zuivelweg 5A,
7255XA Hengelo Gld.


De Geest van Jan Wolkers met Nico Arzbach, Roland Brunt en Peter Smit

DOETINCHEM - Net als afgelopen najaar toert Nico Arzbach, gitarist van De Dijk, ook dit voorjaar weer langs kleine zalen en bibliotheken met zijn muzikaal literair café. Op 18 april komt hij met zijn gezelschap naar de Doetinchemse bibliotheek en in dit programma staat zijn literaire held Jan Wolkers centraal. Samen met Roland Brunt en Peter Smit zal hij liedjes, anekdotes en verhalen ten gehore brengen. De avond begint om 20.00 uur.

"Sint Petrus was bij het opstaan best wel zenuwachtig / Hij wist dat Jan vandaag aankwam", zingt gitarist en zanger Nico Arzbach, een van de oprichters en bandleden van popgroep De Dijk. Roland Brunt begeleidt hem op saxofoon. Mooi en melancholiek is dit lied, gewijd aan de sterfdag van Jan Wolkers op 19 oktober 2007. Tekstschrijver Peter Smit laat de schrijver, natuurvriend en beeldhouwer opgaan naar de hemel. Jezus Jan heet het lied, met als bewonderend refrein 'Jezus Jan, wat was je goed / Helder als glas, wild als water'.

In de eerdere programma's van Nico Arzbach waren ook al liedjes en verhalen aan Jan Wolkers gewijd. De tiende sterfdag van Jan Wolkers was aanleiding voor Nico om een nieuwe CD volledig aan Jan Wolkers te besteden. Peter Smit is daarbij een Wolkers kenner bij uitstek, die op amuserende wijze over hem weet te vertellen. In een intieme en bijzondere voorstelling, worden behalve de liedjes van de derde CD van Nico Arzbach, ook composities van het eerste en tweede album én door Arzbach en Brunt geschreven De Dijk-materiaal (tekst Huub van der Lubbe) gespeeld.