Bernhard Schieven krijgt van Riek Linde het eerste exemplaar van het kerkblad Kerk Zijn. Foto: Liesbeth Spaansen
Bernhard Schieven krijgt van Riek Linde het eerste exemplaar van het kerkblad Kerk Zijn. Foto: Liesbeth Spaansen

Eerste Kerk Zijn voor Bernhard Schieven

STEENDEREN – Bernhard Schieven ontving zondag 25 maart uit handen van de voorzitter van de kerkenraad van de Protestantse Kerk in Steenderen en Bronkhorst Riek Linde, officieel het eerste exemplaar van het nieuwe kerkblad Kerk Zijn.

Riek Linde vergeleek het maken van het nieuwe kerkblad met een schip, dat na het bouwen te water wordt gelaten en gedoopt met de wens voor een behouden vaart. "We hebben iets nieuws gebouwd door verschillende mensen, met als architect Folkert Wijmenga. Het komt vandaag nieuw uit en we wensen ons nieuwe kerkblad een behouden vaart met de naam Kerk Zijn."
Het moderamen had bedacht om het eerste exemplaar van het nieuwe kerkblad aan de man te geven die 42 jaar geleden aan de wieg stond van de Engelenbak, het oude kerkblad. "U hoort het goed. Hij heeft 42 jaar medewerking verleend aan de redactie van dat blad samen met zijn dochter Marianne 24 jaar, Bart Boenink 18 jaar en Hennie Reinders 17 jaar. Dinie Derksen was en blijft onze vaste medewerkster voor ons kerkblad en maakt de liturgieën", aldus Riek Linde. "Bernhard we willen je met dit gebaar dan ook hartelijk bedanken voor je inzet in al die jaren, nu je stopt met de redactie. Maar je blijft bezorger heb je beloofd."

De bezorgers van het nieuwe kerkblad kregen deze week een bosje tulpen en een bedankkaartje voor hun werk. De redactie kreeg in de kerk een presentje als blijk van waardering.