Kookworkshops en supermarktsafari

BRONCKHORST - Wie wil graag meer weten over 'gezonde voeding'? Welke producten kunnen het best gekozen worden? Hoe kunnen deze producen worden bereid? Welke portiegroottes worden er aanbevolen? Met andere mensen koken? En ga zo maar door. Dan is de kookworkshop 'Lekker koken' van Mirjam en Anne of de supermarktsafari Lekker Bezig van Anne bij Jumbo Hollak aan te bevelen.

Even voorstellen
Anne Klein Nijenhuis is afgestudeerd diëtist en zit met haar praktijk Nieuweten onder andere in Zelhem. Ze adviseert en begeleidt mensen naar een gezonder voedingspatroon. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en behoeften om het voedingsadvies zo goed af te stemmen. Mensen kunnen bij haar terecht om gewicht te verliezen, maar ook voor voeding bij gezondheidsproblemen. Voor meer informatie kijk op: www.nieuweten.nl.

Mirjam Steenstra is docent aan de opleiding Voeding en Diëtetiek op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ze geeft les in gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering en zet groepsinterventies op voor mensen die gezonder willen eten. Samen is meer te leren en er kunnen tips en trics aan elkaar gegeven worden om de eigen eetgewoontes aan te passen.

De kookworkshops
De kookworkshops zijn opgezet om een gezellige en leerzame avond met dorpsgenoten, vrienden of familie te hebben. Tijdens de kookworkshops leren de deelnemers onder andere iets over energiearm koken en portiegroottes en krijgen zij informatie hoe zij hun eigen eetgewoontes kunnen verbeteren.

De supermarktsafari
De supermarktsafari is opgezet om de deelnemer bewust door de winkel te laten lopen. Veel mensen hebben een standaard route (lijstje) in de winkel. Door een keer mee te gaan met de safari wordt geleerd iets verder te kijken dan de standaard producten en wordt geleerd hoe een product kan worden beoordeeld. Er zullen verschillende productengroepen aan bod komen en natuurlijk is er ook ruimte voor vragen. De eerste safari wordt verzorgd door diëtist Anne Klein Nijenhuis in samenwerking met Bouke Hollak van JUMBO Zelhem.