De demonstratie van een multifunctioneel keukenapparaat tijdens de Ladies Fair in Keijenborg. Foto: Luuk Stam
De demonstratie van een multifunctioneel keukenapparaat tijdens de Ladies Fair in Keijenborg. Foto: Luuk Stam

'Uitprobeersel' Keijenborgse Ladies Fair blijkt succes

Eerste editie met 27 stands trekt enkele honderden bezoekers

Door Luuk Stam

KEIJENBORG – Kleding, schoenen, sieraden, verzorgingsproducten en bloemen. Het was er op zaterdagmiddag 24 maart allemaal tijdens de allereerste Keijenborgse Ladies Fair in dorpshuis De Horst. Verdeeld over 27 stands presenteerden verschillende onderneemsters zich aan het vrouwelijke publiek.

Het idee voor een Ladies Fair in Keijenborg ontstond tijdens de oudejaarsborrel bij Coens Tapperij, tegenover het dorpshuis. Vriendinnen en onderneemsters Germaine Goossens, Gonny Masselink en Claudia Peters hadden het hier over het feit dat in Hengelo jaarlijks verschillende modeshows en een Zwarte Markt plaatsvinden. "Wij vonden dat er ook in Keijenborg zoiets moest gebeuren", zegt Goossens.
De drie vriendinnen namen zelf het initiatief. Dat was in eerste instantie puur en alleen gericht op Keijenborgse onderneemsters, maar al snel kwam er ook interesse van buiten het dorp. Zo zijn ook de onderneemsters uit Hengelo deze zaterdag goed vertegenwoordigd en zijn ze zelfs vanuit Gorssel, Lichtenvoorde en Wehl naar Keijenborg gekomen.

Om iedereen een plek te kunnen geven, zijn zo ongeveer alle vertrekken van dorpshuis De Horst in gebruik. Zelfs in de peuterspeelzaal staan drie stands. Hier vindt onder meer de demonstratie van de Thermomix – een multifunctioneel keukenapparaat – plaats. Verderop in het gebouw is het mogelijk om nagels te laten lakken of om onder begeleiding van medewerksters van sportcentrum Aerofitt een Inbody Test te doen.

Deze eerste editie van de Ladies Fair duurt maar drie uur. Toch weten zo'n 200 veelal Keijenborgse vrouwen de weg naar het dorpshuis te vinden om zo te zien wat hun dorp in huis heeft. Germaine Goossens runt zelf met Goossens Atomica een zichtbare onderneming. "Maar we hebben hier in Keijenborg ook veel ondernemers die geen winkel hebben", geeft ze aan. "Zij kunnen zich op deze manier toch laten zien."
Eén van die ondernemers zonder winkel is medeorganisator Claudia Peters. Met haar bedrijfje Amazing Wishes verzorgt ze kledingparty's bij mensen thuis. De rekken kleding zoals ze die voor zo'n feestje meebrengt, staan nu in De Horst. "Voor mij is dit een goede manier om mezelf te promoten", zegt Peters. "Wat mij betreft is dit dan ook voor herhaling vatbaar."

Ook de andere initiatiefneemsters zijn meer dan tevreden. "Dit was bedoeld als een uitprobeersel, maar het gaat wel heel goed", zegt Goossens. "De mensen zijn enthousiast en we krijgen veel tips en reacties. Het is nu nog te vroeg om het definitief te zeggen, maar wie weet gaan we hier wel een jaarlijks terugkerend iets van maken."