Vrijwilligers van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Hengelo-Keijenborg. Foto: PR
Vrijwilligers van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Hengelo-Keijenborg. Foto: PR

Training Vrijwillige Palliatieve
Terminale Zorg

HENGELO/KEIJENBORG - De groep vrijwilligers van de VPTZ (vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg) Hengelo-Keijenborg heeft op 19 en 20 maart een cursus gevolgd van de Landelijke VPTZ. Het betreft de training Incompany, Waarden en Normen. Door deze cursus werd er gewerkt aan het inzicht in de persoonlijke waarden, normen en kernkwaliteiten van de vrijwilligers en de invloed daarvan op het werk als vrijwilliger. Omdat de vrijwilligers in de thuissituatie meestal alleen werken, waren deze dagen ook goed om de opgedane ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren.

VPTZ Hengelo-Keijenborg is te bereiken op 06-17009817.


Kliederkerk

HENGELO/KEIJENBORG - Dominee Aleida Blanken en Pastoraal Werker Marga Engelage gaan samen Kliederkerk opzetten voor gezinnen. Een nieuwe initiatief in de oecumenische samenwerking van de Protestantse kerk in Hengelo en de Geloofsgemeenschappen van de HH Twaalf Apostelen in Hengelo en Keijenborg. Het vindt plaats in de Remigiuskerk, de Johannes de Doperkerk of de Willibrordkerk.

Kliederkerk is een vorm van kerk zijn waarin jong én ouder samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekt. Speciaal voor kinderen van twee tot twaalf jaar en allen die bij hen horen, zoals ouders, opa's en oma's, jongeren die het leuk vinden om bijvoorbeeld kleine kinderen te begeleiden, vriendjes en vriendinnetjes uit Hengelo, Keijenborg en omgeving.
De naam Kliederkerk komt van het Engelse woord 'Messy Church'. Zoiets als 'rommelig, informeel'.
Kliederkerk helpt kinderen en de mensen om hen heen elkaar te leren kennen, samen een gemeenschap te vormen en te ontdekken wat geloven in God en volgen van Jezus Christus kan betekenen in het dagelijks leven.

Er wordt dit jaar drie keer een Kliederkerk georganiseerd. Gestart wordt op zondag 15 april in Keijenborg, van 14.30 tot 16.30 uur in de Johannes de Doperkerk. Deze zondagmiddag komen drie onderdelen aan bod: samen ontdekken (creatief en spel, in diverse workshops naar keuze); samen vieren (een korte informele viering waarin gedeeld wordt wat er gedaan is en gemaakt) en samen eten (zoveel mogelijk mensen nemen iets van hapjes en lekkers mee om te delen, naar een high tea idee).

Graag aanmelden bij Marga Engelage in verband met de voorbereidingen en de High Tea, via mail m.engelage@12apostelen.nl, of bel 06-29405303.


Crescendo on tour

HENGELO/ZELHEM - Op zaterdag 21 april geeft Chr. Muziekvereniging Crescendo uit Hengelo haar voorjaarsconcert. Gezien het feit dat er gekozen is voor het thema: 'we gaan het eens anders doen dan gebruikelijk', zal het concert dit jaar niet gegeven worden in de sporthal te Hengelo. Er is gekozen voor de theaterzaal van Cultureel Centrum de Brink in Zelhem.

Ook de invulling van het concert is dit jaar anders dan anders. Voor de pauze zal de harmonie in traditionele opstelling een aantal concertwerken ten gehore brengen. Er is gekozen voor onder andere Gladiator, Chevaliers de Sangreal en de klassieke mars Arnhem.
Na de pauze zal het orkest een metamorfose ondergaan en zal Crescendo op gaan treden als een heuse Big Band. In samenwerking met onder andere zangeres Lisette Bergervoet en toetsenist Jurriaan Boerstoel zal er een aantal nummers uitgevoerd worden. Nummers van onder andere Adèle, Bruno Mars en Queen zullen deze avond voorbij komen.
De muziekvereniging nodigt iedereen van harte uit op zaterdag avond 21 april om 19.30 uur in Cultureel Centrum de Brink, Stationsplein 12, te Zelhem. De theaterzaal is geopend vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt 10 euro, dit is inclusief een kopje koffie. Kinderen tot tien jaar hebben gratis entree. Donateurs krijgen op vertoon van de donateurskaart een korting van 2,50 euro.
Kaarten zijn te reserveren via de website www.crescendohengelo.nl of via een van de leden. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.


Zang- en ontmoetingsdienst Achterhoek

ZELHEM - Zondagavond 8 april is in Zelhem een zang- en ontmoetingsdienst georganiseerd door Stichting de Opdracht. Dit zal plaatsvinden in Cultureel Centrum De Brink, Stationsplein 12 (ingang zaal via parkeerplaats achterzijde, Industrieweg). In deze samenkomst, die om 19.30 uur begint, hoopt Ds. J. Bakker uit Goor voor te gaan. Het Christelijk koor Ontmoeting uit Apeldoorn zal medewerking verlenen. De toegang is vrij, wel is er een collecte. Na afloop is er koffie.

Voor meer info: 0314-622878 of www.stichtingdeopdracht.nl