V.l.n.r. Johan van Campen, Gerard van Velzen (clubkampioen) en organisator Herbert Tangelder. Foto: Wilbert Bergervoet

Gerard van Velzen clubkampioen van BV de Tapperij

KEIJENBORG - De finale van het clubkampioenschap bij BV de Tapperij leverde tot het laatst een spannende strijd op. In de afgelopen maanden werd door 45 leden fel gestreden om de bokaal van de club. De apotheose vond plaats op zaterdag 7 april in Coens Tapperij in Keijenborg.

Voor de finalepartij plaatsten zich Johan van Campen (51 caramboles) en Gerard van Velzen (37 caramboles). In de spannende finale leek Gerard gemakkelijk op de overwinning af te stevenen. Echter het venijn zat in de staart. Johan kwam flink opzetten en wist met enige mooie series als eerste de eindstreep te bereiken. Gerard maakte in de na beurt de twee nog resterende caramboles zodat de partij gelijk eindigde.
In de verlenging ging Gerard als een speer van start en maakte de partij al snel uit en is hiermee de nieuwe clubkampioen.

Basteom scoort weer niet en verliest

FC Zutphen wint gelukkig met 1-0

STEENDEREN - Basteom heeft voor de tweede keer dit seizoen met 1-0 verloren van FC Zutphen. De eerste wedstrijd in Zutphen was dit een terechte uitslag, nu in de thuiswedstrijd had er veel meer ingezeten voor Basteom, maar net zoals in veel eerdere wedstrijden, was het scorend vermogen van de thuisclub nihil.

Door schorsingen en blessures moest trainer Theo Besselink vooraf behoorlijk puzzelen met de opstelling, toch lukte dit en Basteom speelde een behoorlijke wedstrijd. In een gelijkopgaande 1e helft waren er voor beide ploegen kleine kansjes, maar daar bleef het bij, ruststand derhalve 0-0. De tweede helft aanvankelijk eenzelfde spelbeeld, maar dit veranderde toen de scheidsrechter in de 56ste minuut een duidelijke buitenspelsituatie negeerde, waaruit Zutphen vervolgens scoorde en daarmee onterecht op een 0-1 voorsprong kwam. Het laatste halfuur was voor Basteom en de ploeg creëerde meerdere grote en kleine kansen, maar de ploeg was niet in staat de bal in het doel van de Zutphen-doelman te werken en daarmee is het verhaal van de wedstrijd snel samengevat: Hoe goed of slecht er wordt gevoetbald, het gaat er uiteindelijk om, wie de meeste doelpunten maakt, daarmee wint een team de wedstrijd. Dat was dit keer dus niet Basteom.

Volgende wedstrijd: Zondag 22 april, aanvang 14.00 uur, Angerlo V. - Basteom, komt allen.
Opstelling Basteom: Martijn Kreunen, Luuk Witteveen, Emiel Worm (Pel Nieuwenhuis), Daan van der Kolk, Rimon Maher Matti, Danny van Wilsem, Luuk Willemsen (Daan Tieleman), Quinten Bartman, Gijs Buiting (Harmen Venderink), Cas Berns, Ries Heitkönig.