Jubilarissen van Nieuw Leven Nicole Beulenkamp (l., 40 jaar lid) en Wilma van der Weg (12,5 jaar). Foto: Stein Oukes
Jubilarissen van Nieuw Leven Nicole Beulenkamp (l., 40 jaar lid) en Wilma van der Weg (12,5 jaar). Foto: Stein Oukes

Nieuw Leven maakt gevarieerde muzikale reis door Amerika

STEENDEREN - In de gerestaureerde boerderij van Groepsaccommodatie De Eek in Steenderen, waar luisteraars op rotan stoelen en strobalen konden zitten, gaf Muziekvereniging Nieuw Leven zondagmiddag 15 april een concert met als thema: 'Amerika'. Cowboyhoeden en rode zakdoeken ontbraken niet en het programma bood een variatie aan muziekstukken die de gasten meenamen op een muzikale reis. Amerika heeft veel invloed gehad op de muziek, getuige bijvoorbeeld jazz, country & western en blues.

Door Liesbeth Spaansen

Zowel de harmonie onder leiding van dirigente Christa Boerman als de malletband onder leiding van instructeur/dirigent Marius Bongers traden op, om en om dit keer. De stukken werden op passende wijze aaneen gedicht door cowboy Geert Postma. Al rijmend liet hij het publiek weten welk muziekstuk op de lezenaars stond. Tijdens de muziekstukken kon het publiek ook kijken naar een schimmenspel.
Voorzitter Annet Voorburg heette het massaal toegestroomde publiek van harte welkom op dit concert, wederom in een andere locatie. Ze legde uit dat de concertcommissie gezocht had naar een ruimte dat paste bij het countrythema. Ze wenste iedereen veel luisterplezier toe.
Na ook een muzikaal welkom, de malletband speelde 'Hey Everybody ...', bewandelde de harmonie 'The road to the West'. De 'New York impressions' werden weergegeven door de malletband en het programma voor de pauze werd afgesloten door de harmonie met het verhaal over Huck Finn in de eerste drie delen van de 'Huckleberry Finn Suite'.

Net voor de pauze mochten twee jubilarissen naar voren komen: Wilma van der Weg en Nicole Beulenkamp. Zij werden in het zonnetje gezet.
"Wilma van der Weg kwam 12,5 jaar geleden bij de muziekvereniging om klarinet te leren spelen, nadat zij werd geïnspireerd door de klarinetlessen van haar dochters," vertelde voorzitter Annet Voorburg. "Zij is altijd heel handig aan het freubelen met de muziekstukken, heel kleurrijk ook."

Klarinettist Nicole Beulenkamp is veertig jaar lid. "Nicole is iemand die niet graag op de voorgrond staat, altijd voor de vereniging klaarstaat en daarnaast gelukkig ook nog tijd vindt om mee te spelen." Beide jubilarissen kregen een fraaie bos bloemen en een oorkonde.

De harmonie opende na de pauze met de 'New York Overture', waarna de malletband de stokjes even overnam voor 'America' en 'An Englishman in New York', waarna de harmonie een swingend 'A Johnny Cash Anthology' speelde. De slagwerkers vervolgden met 'Rodeo Ride' en 'Easy Green Rag', waarbij de leerlingen van de malletband mochten aanschuiven voor hun debuut. Dat vonden ze spannend, maar ook erg leuk. Ook de leerlingen van de harmonie, die al het hele concert zaten op te letten wanneer zij aan de beurt waren, konden aan het einde van het concert eindelijk hun plaats innemen in het grote orkest voor het eerste en vijfde deel van 'Dakota'. In de grote finale van het concert mochten alle muzikanten meedoen; de harmonie en malletband en alle leerlingen speelden met veel plezier de bekende mars 'Stars & Stripes Forever'.

De voorzitter bedankte in haar slotwoordje alle muzikanten, de kinderen van het schimmenspel, de familie Helmich voor de gastvrijheid in hun boerderij, de fotograaf en de muziekcommissie. Speaker Geert Postma en de dirigenten Christa Boerman en Marius Bongers kregen bloemen. Het publiek werd bedankt en welhuis gewenst.