DVO DS1 voldoet niet aan opdracht

HENGELO - Voor DVO DS1 was er tegen Dynamo Tubbergen DS2 maar één opdracht: winnen. Dan zou handhaving in de derde divisie vrijwel zeker zijn. Door de 1-3 nederlaag en de ongunstige uitslagen op de andere velden is de kans nu echter groot dat het seizoen een vervolg krijgt met promotie/degradatiewedstrijden. Theoretisch is zelfs directe degradatie naar de promotieklasse nog mogelijk.

Vanaf het begin was het duidelijk dat DVO een moeilijke middag tegemoet kon zien tegen het jonge team uit Tubbergen. Een snelle achterstand van 8-17 werd nog ingelopen tot 16-18, maar daarna liepen de Tukkers toch weer uit naar 19-25.
Daarna was er sprake van herstel en leek de kansen ten gunste van DVO te keren. Het knokte voor elk punt en bij een voorsprong van 19-13 was het gat groot genoeg om de stand in sets weer gelijk te trekken door de 25-22 zege.
De derde set was cruciaal en verliep zeer spannend. Tot 22-22 ging de strijd gelijk op, maar het lukte DVO niet om de beslissende punten binnen te halen, waardoor de set met 23-25 verloren ging.
Het vertrouwen was weg, waardoor het niet lukte om in de vierde set nog terug te komen en de dames met 19-25 het hoofd moesten buigen.
Misschien was de druk te groot en speelden de zenuwen een rol. In elk geval was het niet goed genoeg. Daarnaast heeft DVO de pech dat er zelfs met 47 behaalde punten nog degradatiegevaar bestaat, omdat alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn en punten halen.

Het verlies van 1-3 betekent dat DVO nu op de tiende plaats staat met drie punten voorsprong op Dynamo T. Een geluk bij ongeluk is dat deze ploeg zaterdag 21 april tegen Halley speelt, dat door de verrassende nederlaag van Lutheria, plotseling kampioen lijkt te worden. Die uitslag is al bekend als DVO om 18.00 uur in De Lutte aantreedt tegen Lutheria. Wie weet is er nog een wondertje mogelijk op deze laatste competitiewedstrijd.
Het seizoen is dan sowieso nog niet voorbij, aangezien DVO DS1 op woensdag 25 april om 21.00 uur de halve finale voor de beker speelt. Tegenstander is een oude bekende: Set Up DS3 uit Ootmarsum, waartegen ooit de bekerfinale werd gewonnen.
Kortom, het kan alle kanten nog op in dit bizarre seizoen.

Stand:
1. Halley 21 82, 2. Lutheria 21 80, 3. Tornado G. 21 64, 4. Avior 21 52, 5. Twente 21 51, 6. Esch Stars 21 51, 7. Gemini 21 50, 8. WIK 21 50, 9. Orion 2 21 48, 10. DVO 21 47, 11. Dynamo 2 21 44, 12. Vollverijs 21 8.


www.dvohengelo.nl


Inschrijving 12-uurs Spartametrace start 21 april

VIERAKKER/WICHMOND - Op zondag 20 mei (Eerste Pinksterdag) wordt de 12-uurs Spartametrace verreden in en om Vierakker en Wichmond, met als stralend middelpunt café D'n Olde Kriet (DOK). Vanaf zaterdag 21 april opent de inschrijving voor dit evenement vanaf 12 seconden en 12 minuten over 12 uur. De organisatie bestaat uit de Mannen Van Af En Toe. (M.V.A.E.T) en café D'n Olde Kriet. Tijdens deze derde editie is er de hele dag volop vertier, waaronder muziek, kindervermaak, veel gezelligheid maar bovenal de race.

De inschrijving is direct geopend voor alle teams, zowel nieuwe teams als oudgedienden. Teams bestaan uit minimaal 1 en maximaal 4 personen, zij kunnen zich aanmelden op zaterdag 21 april, vanaf 12.12.12 uur. Kosten voor deelname bedragen 10 euro per deelnemend teamlid. Aanmelden kan via mail of bij DOK in Wichmond. Voor ieder teamlid van teams die zich op zaterdag 21 april komen opgeven bij DOK staat er een gratis biertje en/of wijntje klaar.

De organisatie wil geïnteresseerde teams op het hart drukken zich snel op te geven, want het totaal vernieuwde circuit heeft een beperkte capaciteit voor 25 teams (dus vol is vol). Details over het nieuwe parcours zullen op zaterdag 12 mei bij de verloting van de startnummers worden vrijgegeven. Wat men wel kan verklappen is dat het parcours enkele offroad-elementen bevat. Wat uiteraard blijft is dat de Spartamets elk rondje door het café scheuren.


spartametrace@gmail.com


Team presentatie Performance Racing Achterhoek

HENGELO - Voorafgaand aan het wegrace seizoen 2018 zal het Performance Racing Achterhoek (P.R.A.) op zaterdagavond 28 april een team presentatie houden. Tonny en Arno Wassink die het team runnen, zullen het een en ander vertellen over hun plannen in 2018.

Joey den Besten en Ilja Caljouw zijn de rijders binnen het team van Wassink uit Hengelo Gld. Victor Steeman zit ook in de stichting van het P.R.A. maar kan helaas die avond niet aanwezig zijn in verband met race verplichtingen in Duitsland.
Naast deze heren zal er ook een satelliet team voorgesteld worden met Johan Fredriks als coureur. Fredriks zal in dezelfde kleuren gaan uitkomen als Den Besten en Caljouw. Naast de heren op het asfalt zal MX crosser Marco Leerink aanwezig zijn. Hij zal het een en ander uitleggen over zijn cross activiteiten voor het komende seizoen. Marcel Beerten is deze avond de speaker en zal de rijders interviewen evenals vader en zoon Wassink. Belangstellenden zijn van harte welkom om de presentatie bij te wonen.

De aanvang van de avond is rond 20.00 uur op het industrieterrein van Hengelo in bedrijfshal Boeze aan de Nijverheidsweg 30, 7255 PZ in Hengelo Gld.


performanceracing.nl