Het Handkar Trio. Foto: PR Reurpop
Het Handkar Trio. Foto: PR Reurpop

Achterhoekse sfeer in Greyhound Saloon

RUURLO - Met het Hardkar trio en Ripley als sfeermakers voor Johnny Cash arriveert – in de persoon van Rocco Ostermann – kan het zaterdag 9 juni niet anders dan een heel bijzondere avond worden in de Greyhound Saloon. Handkar trio brengt 'Seks met die kale' weer tot leven.

Op de zaterdagavond zal het Handkar trio de nummers van het Hanska duo weer tot leven brengen. Het legendarische Hanska duo (dat 50 jaar geleden het levenslicht zag) is inmiddels gestopt. Hun oergezellige dialectnummers zijn echter nog altijd geliefd in de regio. Klassiekers als 'Schat woar blief i-j', 'Seks met die kale' en 'Medicijnen' mogen volgens vele Achterhoekers niet ontbreken in menig olderwets bruin café. En precies zo denken de muzikanten van Handkar trio er over. Let op: meezingen verplicht!


Succes voor Hamove-leden bij OW Cup

HENGELO - De tweede ronde van de OW Cup was zaterdag 28 april op het TT Circuit Assen. Hamove- clublid Cliff Kloots en regionaal rijder Thijs Peeters wisten allebei een tweede plaats te scoren in hun klasse. Daarnaast is Hamove hard aan het werk met de laatste voorbereidingen op de wegraces van 5 en 6 mei op de Varsselring.

Tijdens de tweede race van de OW Cup op het TT Circuit Assen hebben de Hamove-leden zich goed van voren laten zien. Zo wist Cliff Kloots een tweede plaats te scoren in de NK SuperCup 1000 achter de regerende kampioen Nigel Walraven. Yme-Jan Hofstee wist na een achttiende tijd in de kwalificatie een goede inhaalrace te rijden die eindigde in tiende positie. Toine Gierkink kwam in deze klasse als veertiende over de eindstreep. Thijs Peeters leverde een keurige prestatie in de NK SuperCup 600 door tweede te worden. Na twee races gaat Peeters nu aan de leiding in de tussenstand. Niels Bikkel scoorde een veertiende plaats in de NK SportCup 1000 en Arjan Bikkel werd vijftiende in de NK SportCup 600. Tijdens het eerste IDM weekend in Oschersleben leverde Hamove-lid een Victor Steeman uitstekende prestatie door eerste en tweede te worden in de IDM Supersport 300 klasse. Steeman gaat daarmee na twee races aan de leiding in het kampioenschap.
Op 5 en 6 mei worden de jaarlijkse wegraces in Hengelo Gld. verreden, met grote namen aan de start in de verschillende klassen. In de IRRC Superbike zijn Marek Cerveny en Didier Grams op voorhand de grootste kanshebbers voor de overwinning, maar zij krijgen onder andere concurrentie van oud Grand Prix coureur Danny Webb. Johan Fredriks en Joey den Besten van Performance Racing Achterhoek gaan proberen voor Nederlands succes te zorgen in deze klasse. Ilja Caljouw is de coureur voor het team van Tonny Wassink in de IRRC Supersport. In ONK Zijspannen wedstrijden staan wereldtoppers aan de start met zevenvoudig wereldkampioen Tim Reeves en de wereldkampioen van 2015 Bennie Streuer. Ook een aantal OW Cup rijders zullen aan de start staan op de Varsselring, zoals Thijs Peeters die zijn debuut gaat maken op een stratencircuit. Ook de snelle NK SuperCup 1000 kampioen Nigel Walraven rijdt in Hengelo en zal rijden in zowel de IRRC als BeneCup Superbike. Organisator Hamove heeft weer een mooi programma samengesteld met in totaal vijftien races gedurende het weekend van 5 en 6 mei.

Het Handkar Trio. Foto: PR Reurpop