Einde van tijdperk voor DVO DS1

Degradatie naar Promotieklasse

Door Willy Hermans

HENGELO - Na een verblijf van vele jaren in de tweede en derde divisie is DVO DS1 na een zenuwslopende nacompetitie gedegradeerd naar de Promotieklasse. De Hengelose dames vochten tot de laatste klap maar uiteindelijk was het net niet genoeg en moeten ze volgend seizoen een klasse lager spelen. Ook in de bekerstrijd was er geen succes door de uitschakeling in de halve finale na een 3-0 nederlaag tegen Set Up 3.

Eén punt tekort
In Barneveld speelde DVO tijdens de promotie/degradatiewedstrijden tegen Forza DS1 uit Laren en De Krekkers DS2 uit Mariaparochie, beide als tweede geëindigd in de Promotieklasse. De winnaar van deze halve competitie mocht volgend seizoen in de derde divisie uitkomen. In elke wedstrijd ging het om twee gewonnen sets.

DVO begon voortvarend op deze vroege zaterdagmorgen. Tegen Forza (vroeger Tornado) ging het in de eerste set heel lang gelijk op, maar DVO wist aan het eind toe te slaan en met 27-25 te winnen. Dat was een morele opsteker, zodat het in de tweede set nog beter liep en met 25-19 winst werd afgesloten. De eerste wedstrijd was hierdoor met 2-0 gewonnen en handhaving leek binnen handbereik. Forza verloor hierna van De Krekkers 2 met 1-2, zodat het duel tegen De Krekkers 2 een echte finale werd. Een sterke tegenstander uit Twente, waar een echte volleybalcultuur heerst. Vrijwel elk dorp heeft een vereniging dat op hoog niveau speelt door een goede infrastructuur en opleiding. Dat betekent dat zo'n tweede team ook gebruik kan maken van jonge speelsters uit het eerste dat een aantal klassen hoger speelt. Dat was bij De Krekkers 2 het geval.
Desondanks begon DVO weer sterk en wist de eerste set met 25-23 te winnen. Nog één set verwijderd van een langer verblijf in de derde divisie. In de tweede set stond er halverwege nog een 13-11 voorsprong op het bord, maar het sterke De Krekkers wist de stand weer gelijk te trekken door deze set met 21-25 te winnen.
Nog één spannende set waarvan alles afhing. Bij de wissel stond DVO nog met 8-4 voor, maar geleidelijk kwamen de Tukkers dichterbij. DVO knokte zich helemaal leeg, maar aan het eind kwamen ze toch net dat ene puntje tekort. Met 13-15 ging de set naar De Krekkers 2, dat daardoor promoveerde. Voor DVO zeer frustrerend: eerst in de competitie één setpunt te weinig, nu in de nacompetitie ook weer een paar goede klappen of een klein beetje geluk verwijderd van de winst.

De dag was nog niet voorbij, want hierna moesten de nummers van de twee halve competities tegen elkaar spelen. Dit voor een extra plek die eventueel vrijkomt als in een hogere klasse een team zich terugtrekt. Tegen Set Up '65 uit Scherpenzeel verloor DVO de eerste set, maar wist zich hierna toch nog knap te herstellen en te blijven vechten voor deze kans. Door de tweede en derde set te winnen en dus de wedstrijd eindigde DVO als derde in de nacompetitie. De kans dat hierdoor alsnog het verblijf in de derde divisie wordt verlengd lijkt echter klein.
Daarmee is een eind gekomen aan een bizar seizoen. Na acht wedstrijden stond het team zelfs bovenaan en aan het eind toch degradatie, ondanks 50 behaalde punten. Na een verkeerde keuze ging er in de loop van het jaar veel mis, maar helaas werd dat te laat ingezien. Vanuit een nulpunt moesten de dames terugkomen, hebben er hard voor gevochten, maar uiteindelijk was het allemaal net niet goed genoeg, en vielen ook alle dubbeltjes op de verkeerde kant.

Frans Jordens uit Dinxperlo gaat de ploeg trainen

Frans Jordens naar DVO
Hoe het volgend seizoen verder gaat is nog onzeker, zowel bij de trainers als de selectie zelf. Anton Baars, die de ploeg de laatste weken trainde, heeft te kennen gegeven niet verder te gaan bij DVO. Daartegenover is wel de ervaren Frans Jordens uit Dinxperlo vastgelegd, die de ploeg een keer per week zal gaan trainen. Naar een trainer voor de andere avond en de coaching op zaterdag zal nog moeten worden gezocht, aangezien Jordens ook VCV, dat hij naar de eerste divisie bracht, blijft trainen. Van de selectiespelers is het zeker dat Janine Kaak (voetbal), Mara Rutjes (WIK) en Isa Sesink (DS2) er volgend jaar niet meer bij zullen zijn. Wellicht zijn er in de Promotieklasse kansen om een nieuw team op te bouwen.


18de PR-Motortoertocht
MC De Blijde Rijders

STEENDEREN - De Steenderense motorclub MC De Blijde Rijders organiseert op zondag 6 mei voor de 18de keer hun PR-Rit.

De PR-Rit is een 'open motortoertocht', waar iedereen die motor rijdt aan kan meedoen. De toercommissaris heeft weer een mooie rit samengesteld, met leuke weggetjes waar men niet zo vaak komt. Dit jaar gaat de rit vanuit de Achterhoek richting Twente en een stukje Duitsland. De ritlengte bedraagt ongeveer 185 kilometer. Een ieder is hierbij van harte uitgenodigd om de PR-Rit mee te rijden.

De inschrijving is geopend van 's morgens 9.30 uur tot circa 11.00 uur bij Café Heezen in Steenderen. Er wordt gestart vanaf het Marktplein. De routebeschrijving is beschikbaar voor GPS navigatie. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro, dat is inclusief een herinnering of consumptie. Meer informatie staat op de website, of mail.


www.mcdeblijderijders.nl

toer@mcdeblijderijders.nl