Proeverij bij Ellens Restaurant. Foto: PR
Proeverij bij Ellens Restaurant. Foto: PR

Ellens Speciaal Bier & Spijs proeverij

ZELHEM - Ellens Restaurant blijft verrassen, na de wijn- en spijscombinaties, is het nu mogelijk om whisky's te proeven met hoogstandjes uit de keuken. Tijdens 'Ellens Speciaal Bier & Spijs' op vrijdagavond 25 mei krijgt men de kans om speciaal bieren te proeven in combinatie met culinaire hapjes. In samenwerking met Bronckhorster Brewing Company uit Bronckhorst zijn enkele mooie speciaal bieren geselecteerd, zoals hout gelagerde bieren. Het zal een informatieve avond worden waarbij je leert hoe je bier proeft en informatie krijgt over de brouwprocessen. Tevens heeft men naast de bieren uit de streek ook bieren uit België weten te halen, Brouwerij het Anker zal hier zeker voorbij komen.

Voor zowel de geïnteresseerde, de beginner als de gevorderde bierliefhebber is er veel te proeven. Deze avond bestaat uit een proeverij van acht speciaal bieren, begeleidt met Ellens culinaire smaken. De kosten voor de avond zijn 29,75 euro. Ook is het mogelijk vooraf te dineren in Ellens Restaurant. Wanneer je om 18.00 uur aanschuift bij Ellens, geniet je van een drankje en hoofdgerecht voor maar 20 euro en kun je om 20.00 uur direct plaatsnemen bij de bier & spijsavond. Reserveren kan telefonisch of via de website.


www.ellensrestaurant.nl

0314-623253


Interkerkelijke motortoer Joure - Hengelo

Raad van Kerken Hengelo Gld.

HENGELO/JOURE - Met elf motoren, een auto en 19 mensen vertrok een delegatie uit Hengelo op zaterdag 21 april naar Hattem om een groep van twaalf mensen op negen motoren uit Joure op te halen voor een tegenbezoek aan Hengelo. De Jachthaven in Hattem was een prima plek voor ontmoeting en weerzien bij een broodje en koffie.

Samen werd de Grote- of Andreaskerk op De Markt bezocht voor een rondleiding. De gids wees onder andere op de twee orgels in de kerk, waarvan de oudste dateert uit de zestiende eeuw. Ook het doopvont uit de dertiende eeuw is een belangrijk inventarisstuk. Via een prachtige route heel dicht langs de IJssel en een koffiestop bij 'De Kribbe' in Wilp werd eind van de middag Hengelo bereikt, waarna de gasten naar de overnachtingsadressen vertrokken. De avond werd gezamenlijk doorgebracht met een goed verzorgde barbecue, een drankje en veel gezelligheid.

Twee jaar geleden stond het bezoek van Hengelo aan Joure nog in het teken van kennismaking, nu werden her en der diepgaande en zelfs persoonlijke gesprekken gevoerd. Zondagmorgen verwelkomde een indrukwekkende erehaag van motoren de kerkgangers voor de oecumenische dienst in de Remigiuskerk, terwijl een aantal motorrijders uit Joure en Hengelo in de kerk oefenden voor een gezamenlijke muzikale bijdrage aan de dienst. Voor de Jousters waren de blaasinstrumenten beschikbaar gesteld, omdat op de motor alleen plaats is voor het eigen mondstuk.

Ook de voorganger, Christien Ferrari, was op de motor vanuit Friesland gekomen. Voor velen een hartelijk weerzien. Samen met Gerry Spekkink ging zij voor in de dienst onder het thema: 'Ik ga op reis en neem mee...', passend bij dit interkerkelijke motortreffen. Op de motor is het passen en meten, want er kan maar heel weinig mee… Wat neemt iemand allemaal mee op zijn of haar reis door het leven, wat zit er dan allemaal in hun koffer? De ervaringen van motorrijders en de woorden uit de Schrift brachten de kerkgangers bij de ballast in deze denkbeeldige koffer en bij Gods goede en bevrijdende boodschap. Ook de familie Hilderink leverde een muzikale bijdrage en samen met hen werd eensgezind 'Waar liefde mensen samenvoegt' gezongen. Tijdens de koffie met Friese koek van de gasten was er volop gelegenheid om na te praten en om elkaar te ontmoeten.

Bij bezoek aan een motordorp als Hengelo kan een rondje Varsselring niet ontbreken, vond men. Aldus geschiedde. Na een stukje Achterhoek vervolgens, voerde de rit door het stadje Bronkhorst naar een plek, waar onder stralende zon met het uitzicht op het Bronkhorsterveer de speciaal gebrachte lunch gebruikt werd. Daarna vertrok de lange sliert motoren in noordelijke richting naar Ommen voor een afscheidsdrankje. Het werden er, vanwege het warme weer, twee. Na woorden van afscheid, bedankjes over en weer, klonk een 'wel thuis' en 'tot ziens'. Want er zijn alweer plannen. Hengelo zwaaide de groep Joure uit, reed in rap tempo huiswaarts en was precies volgens planning rond de klok van 18.00 uur en net voordat het onweer begon los te barsten weer terug in Hengelo. Het was een bijzonder en mooi weekend.

Het Handkar Trio. Foto: PR Reurpop