De kinderen hadden met twaalf vossen veel te zoeken. Foto: PR
De kinderen hadden met twaalf vossen veel te zoeken. Foto: PR

Hemelvaartfietstocht bij Coens Pannenkoekenhuus

VELSWIJK - Donderdag 10 mei, Hemelvaart, organiseert Biljartvereniging de Tapperij voor de zevende keer een Hemelvaartfietstocht door het Achterhoeks landschap. De tocht kan elk jaar rekenen op grote deelname, vorig jaar meer dan 400 deelnemers.

Naast de gebruikelijke fietstocht wordt dit jaar eveneens een fiets puzzeltocht voor kinderen georganiseerd met opdrachten (10 kilometer) met een tussenstop bij Melkgeitenbedrijf Mts Stapelbroek. Starttijd tussen 13.00 en 13.30 uur. Prijs per gezin (max 6 personen) 7,50 euro. Aansluitend is er een kinderbuffet, met snacks en pannenkoeken 6 euro per kind. Een leuke activiteit voor het hele gezin.
Voor de bekende hemelvaartfietstocht zijn wederom drie routes uitgezet: de familieroute van 30 kilometer, een route van 45 kilometer en voor de echte liefhebber 60 kilometer. Tijdens de tocht zijn er diverse gelegenheden voor een koffie/thee of fris pauze. Deze deelnemers kunnen starten tussen 10.00 en 12:.30 uur bij Coens Pannenkoekenhuus aan de Keijenborgseweg 27, Velswijk. Deelname aan de fietstocht kost 4 euro. Aansluitend kunnen liefhebbers gebruik maken van een warm- en koud buffet met ijs voor volwassenen voor 12,50 per persoon. Het buffet staat opgesteld vanaf 15.00 uur.
De organisatie wenst de deelnemers alvast een heerlijke en zonnige Hemelvaartsdag.


Rodier Evers sneldamkampioen Gelderland

HENGELO - De dag na Koningsdag, zaterdag 28 april namen drie spelers van DCH – Hengelo Gld. deel aan het persoonlijke sneldamkampioenschap van Gelderland. Deze werd dit jaar in regio Oost georganiseerd door DOG uit en in Almen.

Evenals in Hengelo speelden ze in Almen ook in 'Ons Huis', daar werd door 64 spelers deelgenomen in de leeftijd variërend van acht tot in de negentig jaar en in verschillende klassen.
De drie spelers van DCH die deelnamen zaten alle drie in dezelfde klasse in Categorie B. Dat is de klasse met een rating van 900 tot 1100, daarboven zit Categorie A met 1100 of meer. De onderlinge verschillen en de sterkte van de spelers waren klein en de strijd in deze groep ging dan ook gelijkmatig op. Na zeven ronden voor de pauze waren er toch verschillen in de ranglijst te zien en hadden Rodier Evers, Jaap de Vries en Harry Vos zich al boven in de ranglijst gespeeld.
Omdat er vier plaatsen te verdienen waren voor Nederlands kampioenschap moesten ze proberen dit vast te houden. Na de pauze is het altijd afwachten hoe en of je nog goed 'inzit in het spelritme', maar ze hadden niets te klagen en in de laatste twee ronden was nog alles mogelijk om het kampioenschap. Zelfs in de laatste ronde ging het voor Jaap nog mis en verloor Jaap zijn eerste plaats aan Rodier die wel wist te winnen. Harry verspeelde in de laatste partij ook nog een punt van nota bene de laatst geëindigde en kon een barrage om de tweede plaats met Jaap daardoor net niet afdwingen en werd met twee anderen derde. Omdat ze niet met zijn drieën een barrage wilden spelen, werd de eindstand bepaald naar het onderling resultaat. Hiermee werd Harry vierde en kreeg daarmee een bereidverklaring mee om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap sneldammen in Utrecht op zaterdag 9 juni. Ook Rodier en Jaap zullen dan van de partij zijn om daar ook nog te proberen op het podium te komen.
Eindstand van de eerste vijf van deze klasse: 1. Rodier Evers Doetinchem 15-21, 2. Jaap de Vries Dichteren 15-20, 3. Gerard Zijlema Wageningen 15-19, 4. Harry Vos Hengelo Gld. 15-19, 5. Frank ten Hagen Winterswijk 15-19. Onderlinge competitie 31ste ronde: Han van Beek - Gerrit Halfman 2-0, Jaap Vos - Jaap de Vries 0-2, Henk Lansink - Gerrit Kreunen 1-1, Arnoud de Greef - Rodier Evers 2-0, Jan Luiten - Gerrit Wentink 2-0. Standen: Groep A; 1. Arnoud de Greef 19-36, 2. Rodier Evers 18-26, 3. Harry Vos 16-19. Groep B: 1. Henk Lansink 20-27, 2. Gerrit Kreunen 19-24, 3. Jan Luiten 20-19.
Voor informatie, standen en uitslagen, kijk op de site dch-hengelo.geldersedambond.nl


Mini's van DVO op vossenjacht

HENGELO - DVO heeft zaterdag 28 april het volleybalseizoen voor de mini's afgesloten met een vossenjacht door het dorp heen. Met twaalf vossen hadden de kinderen heel wat te zoeken en was het fijn dat ze onderweg wat konden drinken met wat lekkers, gesponsord door Albert Heijn Hengelo. De zoektocht werd afgesloten met een patatje bij Betsie in de kantine.

De kinderen hadden met twaalf vossen veel te zoeken. Foto: PR