Diny Heijink nog een keer bij de peuters van 't Hengeltje. Foto: Marion Buiting
Diny Heijink nog een keer bij de peuters van 't Hengeltje. Foto: Marion Buiting

Diny Heijink neemt afscheid van
peuteropvang 't Hengeltje

HENGELO - Op de dag van de 'lintjesregen' donderdag 26 april nam juf Diny afscheid van peuteropvang 't Hengeltje in Hengelo. Diny was ruim 35 jaar vrijwilligster van de peuterspeelzaal. En zij verdiende ook een lintje. Een roze, met een gezichtje met een lach en een traan, want zo gaat dat bij een afscheid.

Diny heeft zich jaren ingezet voor de peuterspeelzaal, door weer en wind kwam zij op de fiets om te genieten van de peuters . Het volgen van de ontwikkeling van 2 tot 4 jarigen en de kick wanneer iets lukt bij het stille kind dat ineens begint te praten of spontaan gaat spelen, daar sprong Diny graag voor op de fiets. Ook als collega was het prettig werken, Diny dacht mee met veranderingen, met de thema's en de knutselwerkjes, ook de knipwerkjes gingen regelmatig in de fietstas mee naar huis.

Veranderingen waren er in die 35 jaren veel, zoals de verhuizingen van locaties, van stichting naar organisatie, nieuwe collega's, en zelfs na bijna 45 jaar de naamsverandering van peuterspeelzaal Hopza naar peuteropvang 't Hengeltje. Maar ook verdrietige momenten, zoals afscheid moeten nemen van collega's door overlijden.

Diny ging die donderdag naar huis met prachtige kadootjes en ook met twee mooi fruitboompjes, want Diny verzorgde het fruit voor de peuters en zorgde er ook voor dat 't Hengeltje, wanneer de appels in haar tuin rijp waren voorzien werd van heerlijke appels. Het is net als met de peuters, alles wat je met je hart, dus met liefde verzorgt, groeit. Team Peuteropvang 't Hengeltje Juut&Co wenst Diny samen met haar man Bert heel veel goede jaren toe.