Fiets! De boer Op rond Bronckhorst West

BRONCKHORST WEST - Fiets! De boer Op organiseert dit jaar op 10 mei een fietstocht voor het hele gezin, met ontbijt vooraf.

Langs een route van circa 28 kilometer kunnen deelnemers verschillende bedrijven bezoeken, zoals een melkveehouder biologisch en regulier, museum, groenspecialisten, voerspecialist. Tevens is er op het eindpunt een bierproeverij. Door de vele stops is de tocht ook voor ongeoefende fietsers en kinderen goed te doen. Tevens is er een autoroute beschikbaar. Startpunt: Jeugdsoos Flophouse aan de Hoogstraat 15, 7227 ND Toldijk. Starten en ontbijt vanaf 8.00 uur tot 10.30 uur. Kosten voor deelname is 6 euro per persoon, inclusief ontbijt. Kinderen tot 12 jaar gratis. Routebeschrijving is verkrijgbaar bij het startpunt, aanmelden is niet nodig. Er is parkeergelegenheid aanwezig.

Meer informatie bij Olga Oosterink, 0314-381440 of 06-10646993 en Anneke Groot Roessink, 0575-470245 of 06-18375569.


www.fietsdeboerop.wix.com/fietsdeboerop


Bier, brood (op de plank) en spelen

TOLDIJK - Meer dan bier, brood (op de plank) en spelen is niet nodig bij Flophouse op Hemelvaartsdag, 10 mei. Aanvang: 13.30 uur.

Enkele lokale bierbrouwers nemen op deze dag hun bieren mee naar Flophouse. Te koop voor thuis, maar ook ter plekke te proberen door deel te nemen aan de proeverij. Nathals, Hackfort-bier, Bierbrouwerij Wentersch en Utberg Beer zijn aanwezig. Wie niet van bier houdt, kan terecht bij de gewone bar.
Er is live-muziek van 'Brood op de plank', wat te snaaien en te spelen. Bij mooi weer kunnen de gasten in de biergarten zitten. En als het regent, kan kruipt iedereen onder de tent.

En omdat Flophouse start- en eindadres is voor 'Fiets de boer op!' is ook een beetje extra aan de kinderen gedacht: lekker buitenspelen en gratis ranja. Hopelijk tot dan.