Raad van Kerken Hengelo Gld.:
oecumenische motortoer

HENGELO - Ook dit jaar wordt op Tweede Pinksterdag, 21 mei, door de gezamenlijke kerken een oecumenische motortoerrit georganiseerd. Het is voor het tiende achtereenvolgende jaar dat dit evenement plaatsvindt. Daar zal op gepaste wijze aandacht aan worden besteed.

Dit jaar werd al eerder interkerkelijk getoerd. De oecumenische groep motorrijders uit Hengelo en motorrijdende gemeenteleden uit Joure ontmoetten elkaar in Hengelo.

Op Tweede Pinksterdag gaat de rit door het Twentse platteland achter landgoed Twickel en een stukje Duitsland eerst naar Gramsbergen. Vervolgens via Hardenberg, langs Beerze en Ommen met het zicht op landgoed en kasteel Vilsteren, door de bossen van Dalfsen en over de Holterberg weer naar de Achterhoek. Bijzonder is dat de route voert langs drie motorcircuits: de Varsselring, Tubbergen en de Luttenbergring in Raalte.
Behalve bijzondere oecumenische ontmoetingen en het delen van enthousiasme voor motoren, is het doel om samen te genieten van ritten door de natuur en een passende bestemming. De start is om 9.30 uur bij de Willibrorduskerk, Spalstraat 38. Vanaf 9.00 uur is er eerst koffie.

Wie zich aanmeldt, krijgt een mooie motortocht, koffie aan het begin en een lunchpakket. De meeropbrengst komt ten goede aan Puur Natuur van de Stichting Philadelphia. Zo genieten ook anderen mee.

Informatie over de kosten en aanmelden voor deze motortoerrit, als rijder of als passagier, kan bij Chris Peelen, 462799 of cpeelen@live.nl, Jaap van Gijssel, 464460 of jjvg@dds.nl of Gerry Spekkink, 461146 of spekkink@hetnet.nl.