Voorbeschouwing Keijenburgse Boys tegen Pax

KEIJENBORG - Voor de tweede keer dit voetbalseizoen staan Keijenburgse Boys en Pax op zaterdag 12 mei tegenover elkaar. Om 17.00 uur trappen de oranjehemden en hun blauw-witte buren af in Keijenborg. Eind november eindigde het eerste competitietreffen tussen de twee clubs in Hengelo in een 3-1 overwinning voor Pax.

Door Luuk Stam

Los van de eer is de wedstrijd nu met name voor Keijenburgse Boys van groot belang, zo leert een blik op de stand in de derde klasse C. De Keijenborgers hebben na 23 wedstrijden 18 punten verzameld en staan daarmee op de twaalfde plek. Alleen AD'69 en Groessen staan onder hen. Met nog drie wedstrijden te gaan, is de nacompetitie nog te ontlopen, maar ook directe degradatie is nog mogelijk.

Pax heeft op dit moment 22 wedstrijden gespeeld, staat op een achtste plek en is met 30 punten al zeker van een langer verblijf in de derde klasse. De Hengeloƫrs spelen voorafgaand aan de derby in Keijenborg op woensdag 9 mei nog een inhaalwedstrijd, thuis tegen SC Rheden (aanvang 20.00 uur). De wedstrijd tussen Pax en Keijenburgse Boys in november was de eerste competitiederby tussen beide clubs in meer dan vijftig jaar. Vanuit beide dorpen kwam dan ook veel publiek naar sportpark Het Elderink. Dat leidde tot een sfeervol decor van veel blauwe en heel veel oranje rook.