De deelnemers van het Pax Kampeerweekend. Foto: PR PAX
De deelnemers van het Pax Kampeerweekend. Foto: PR PAX

PAX jeugd kampeert op het voetbalveld

HENGELO - Velen keken ernaar uit en op zaterdag 2 juni was het dan zover. Het jaarlijkse PAX kamp werd gehouden op het terrein van voetbalvereniging PAX. De Jeugd en Evenementen Commissie (JEC) had een mooi programma in elkaar gezet en gelukkig was het prima kampweer.

Om 13.00 uur kwamen de 130 kinderen en hun begeleiders waarna het kamp kon beginnen. De JO8/JO9 en de JO11 sliepen in de kleedkamers. Voor de JO13 stonden er tenten op het veld.
Nadat de slaapplekken waren ingericht begon het voetbaltoernooi. Er werd fanatiek gespeeld en gestreden voor de winst. Na het voetbaltoernooi stond er een zeskamp op het programma, wat bestond uit diverse spellen waaronder een zeephelling en een stormbaan. Ook voelden diverse begeleiders zich weer even kind bij het zien van dit waterspektakel.
Al deze inspanning kost natuurlijk veel energie en dit werd aangevuld met versgebakken patat met een snack.
Na een korte pauze was voor de avond een vossenjacht georganiseerd. Er gingen maar liefst 21 groepen, allen met begeleiders, door Hengelo heen om de vossen te zoeken. Na afloop was er nog even tijd om te chillen waarna het bedtijd was.
De kinderen dachten daar iets anders over. Na diverse spookverhalen en ontsnappingen uit de tent werd het vroeg in de ochtend toch nog rustig op het PAX terrein. Dit duurde niet lang want om 8.00 uur zat vrijwel iedereen weer aan het ontbijt. Daarna snel opruimen want om 10.00 uur werden de kinderen weer opgehaald.
Vrijwilligers van het JEC hebben genoten van dit kamp, wat niet georganiseerd kan worden zonder de medewerking van ouders, trainers en begeleiders. Ook dank aan sponsoren AH Hengelo voor het ontbijt en Bakkerij Hengelo voor de krentenbollen. Alle kinderen bedankt voor jullie enthousiaste deelname en tot volgend jaar.