Hans Lubbers overhandigt de cheque aan Jan Puthaar van de KWF. Foto: Liesbeth Spaansen
Hans Lubbers overhandigt de cheque aan Jan Puthaar van de KWF. Foto: Liesbeth Spaansen

116.250 euro voor KWF na SamenLoop Bronckhorst

Een lach en een traan in 24 saamhorige uren

BRONCKHORST/HENGELO – Maanden van voorbereiding gingen vooraf aan de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst op zaterdag 9 en zondag 10 juni. In totaal 45 teams, dat zijn een kleine 900 Samenlopers en 230 Kinderlopers liepen hun ronden bij de 90-jarige gastheer PAX op Sportpark 't Elderink. De ontlading was dan ook groot toen de penningmeester Ben de Vries na een bewogen weekend de opbrengst bekend maakte: 116.250 euro.

Door Liesbeth Spaansen

De laatste dagen voor het weekend van de SamenLoop waren vrijwilligers aan het werk om het terrein in te richten. Zaterdags konden de teams hun kramen vullen. Rond 14.45 uur die middag waren de zitplaatsen door de eregasten ingenomen. Ambassadeurs burgemeester Marianne Besselink en Wilma Aalderink waren erbij.
Koninklijke Harmonie Concordia bracht samen met het bestuur van World Peace Flame Hengelo de Vredesvlam naar het PAX terrein. Voorzitter Dirk Hiddink heette iedereen welkom en nodigde ambassadeur Wilma Aalderink uit om met de vlam het SamenLoop vuur te ontsteken. Marije Luimes droeg haar mooie, zelfgeschreven gedicht voor en na een altijd weer kippenvel moment met het SamenLoop Lied van Anja den Bakker was het woord aan de burgemeester. Na haar inspirerende woorden en een klap op de grote gong startte de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst.


Lees verder op pagina 3


Voorbereiding bouw Aviko Vrieshuis van start

STEENDEREN - De bouw van het nieuwe Aviko vrieshuis gaat nu werkelijk van start. Vanaf 11 juni wordt een aanvang gemaakt met onder meer de aanleg van riolering, putten en een noodweg. Direct na de zomerperiode start de daadwerkelijke bouw.

Met de werkzaamheden wordt begonnen nadat de Rechtbank Gelderland de bouw- en omgevingsvergunning voor het Aviko vrieshuis in Steenderen op 25 mei jl. heeft goedgekeurd. Reeds eerder heeft de Raad van State het bestemmingsplan goedgekeurd en met de uitspraak van de Rechtbank Gelderland is bevestigd dat het plan van Aviko voldoet aan alle wet- en regelgeving en dat de procedures juist zijn verlopen. "Na een lange periode van oponthoud kunnen wij nu echt starten met de voorbereiding van de bouw", aldus Gert-Jan Janssen Reinen, projectleider Vrieshuis Aviko. "De omstandigheden zijn nu gunstig. Zo zijn de grondwaterstanden in deze periode prima voor het verdichten van het zandpakket onder het vrieshuis en het aanbrengen van fundatielagen, rioleringen en mantelbuizen. Waarschijnlijk is dan ook geen bemaling nodig. We verwachten een spoedig verloop van de bouwvoorbereidingen."
De bouw van dit vrieshuis maakt deel uit van een omvangrijk investeringsplan om toekomstige groei mogelijk te maken. Steenderen is voor Aviko één van de locaties die is aangemerkt als 'Centre of Excellence' waar productie, opslag en transport uitstekend gecombineerd kunnen worden. "Om de mogelijkheden van deze locatie optimaal te benutten is besloten tot de bouw van dit moderne, toekomstbestendige vrieshuis. Een fantastische stap voorwaarts voor ons bedrijf.", aldus Piet Hein Merckens, CEO Aviko. Tijdens de werkzaamheden wordt zo veel als mogelijk getracht eventuele tijdelijke last voor omwonenden tot een minimum te beperken. Geïnteresseerden kunnen de voortgang van de bouw straks live volgen via de website.

Jonge deelnemers van de KinderLoop in Bronckhorst doen eerst een de warming-up. Foto: Achterhoekfoto.nl/John Mokkink