Kunnen we die eten? Jazeker!  Foto: Hilly Harmsen
Kunnen we die eten? Jazeker!  Foto: Hilly Harmsen

Bloemen eten

STEENDEREN/VIERAKKER – Een ontdekkingstocht door de theetuin in Vierakker stond voor eind mei op het programma van de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. Negen dames met groene vingers en drie vrijwilligers dwaalden onder leiding van een van de eigenaren door de botanische tuin en aten bloemetjes.

Bart Hiddinga vertelde het gezelschap over het ontstaan van deze bijzondere tuin. Dat is overigens nog maar een paar jaren geleden, in 2014. Vroeger stonden op het terrein een maalderij, een bakkerij en een winkel. Nog langer geleden stond een molen op die plek.
De tuin is zo'n anderhalve hectare groot en voornamelijk ingericht als botanische tuin met honderden soorten planten, struiken en bomen zoals ze in de natuur voorkomen. Geen gekweekte soorten dus maar planten zoals ze door de evolutie zijn geworden. De natuur is van zichzelf al verrassend, ingenieus en verbazingwekkend genoeg, zo kon alleen maar volmondig worden toegegeven.
Na de rondleiding was het goed toeven op het terras om onder het genot van een drankje en een plak eigengebakken kruidcake na te praten over alles wat men in de tuin was tegengekomen. Die kruidcake smaakte overigens net zo goed als de verorberde bloemetjes.


www.zonnebloem.nl/steenderen