Oecumenische openluchtdienst in het Plantenbos. Foto: Henk Knol
Oecumenische openluchtdienst in het Plantenbos. Foto: Henk Knol

Zomaar een timmerman

STEENDEREN – In het Plantenbos in Steenderen is zondag 8 juli om 10.00 uur een oecumenische openluchtdienst met als thema: 'Zomaar een timmerman'.

Een timmerman is een vakman die van hout de mooiste meubels maakt en met zaag, schaaf, hamer en spijkers de meest moeilijke plank omtovert tot een nuttig gebruiksvoorwerp of deel van een huis. Maar wat doet die timmerman nu in een oecumenische dienst? In Steenderen wordt al veel samengewerkt door de protestantse en katholieke geloofsgemeenschappen. Voor wie uitleg over het thema wil krijgen, komt naar de oecumenische dienst. Dominee Fini van Zoelen en diaken Anton Bos neemt de aanwezigen mee in de ontmaskering van die timmerman. Zij worden muzikaal bijgestaan door Muziekvereniging Nieuw Leven onder leiding van Henk Vruggink. Meezingen mag.

Vrijwilligers van beide kerken zorgen ervoor dat het gras is gemaaid, de stoelen klaar staan, de koffie gezet is en wat er verder zoal nodig is. De familie Planten legt de stroomkabel klaar zodat de geluidsinstallatie zijn werk kan doen. Alleen het weer moet nog meewerken. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt uitgeweken naar de Remigiuskerk aan de Dorpsstraat. Tip: neem een kussentje mee en kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets.


Nieuwe werken van Anne von Drehle

BRONKHORST - Zaterdag 7 tot en met vrijdag 13 juli exposeert Anne von Drehle haar nieuwe schilderijen in de Kapel van Bronkhorst. De kapel is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

Door het jaar heen exposeert Anne schilderijen in het land van Groningen tot Vaals. Onlangs heeft zij, op uitnodiging, in België meegedaan aan een Kunstroute in Kortemark en binnenkort is zij aan het werk bij The Colorfield Performance 2018 in Sloten. Dit evenement wordt in het kader van de Culturele hoofdstad Leeuwarden georganiseerd. Meer dan 350 kunstenaars uit Europa nemen hieraan deel.
Exposeren in de Kapel van Bronkhorst is voor Anne ieder jaar weer heel speciaal. Deze Kapel heeft een bijzondere lichtinval en dit zorgt ervoor dat de tentoongestelde schilderijen mooi uitkomen. Bezoek Anne en kom naar haar nieuwste kunstwerken kijken. Van harte welkom.


www.annevondrehle.nl


Informatieavond omtrent bescherming tegen wolven

BRONCKHORST - Na berichten over de komst van wolven naar onder meer Limburg en Twente, lijkt het erop dat de wolf ook zijn gebied naar de Achterhoek aan het uitbreiden is. Op verschillende plekken in de gemeente Bronckhorst schijnen namelijk een of meerdere wolven te zijn gesignaleerd. De schrik zit er dan ook goed in bij bewoners van het buitengebied met kleinvee of hobbydieren. Nadat verschillende van hen zich hebben gemeld met doodgebeten schapen of kippen is er via verschillende buurtpreventieapps in het buitengebied het bericht uitgedaan extra alert te zijn en dieren goed te beschermen. Omdat de onrust toeneemt, is er besloten een informatieavond te houden om informatie en tips te geven omtrent bescherming van (klein)vee/hobbydieren tegen wolven. De informatieavond vindt plaats op vrijdag 6 juli om 19.30 uur bij zaal Den Bremer in Toldijk.

Werk van Anne von Drehle: Tete á tete in de stad. Foto: Anne von Drehle