Openstelling bijenstal Hengelo

HENGELO - Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ook leggen ze graag uit hoe belangrijk de bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen en geven een kijkje in een bijenvolk. De bijenstal aan de Dijenborghsestraat in Hengelo is geopend van 12.30 tot 16.00 uur.

Beleef het bijenhouden van nabij; wat doet een imker en waarom word je imker? Uitleg over het houden van bijen en het interessante leven van de bijen. Dat alles is te zien in de bijenstal van imkersvereniging 'De Vooruitgang' in Hengelo op zaterdag 14 juli. Deze openstelling vindt plaats in het kader van de Landelijke Open Imkerijdagen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via mail.


canneddy@kickxl.nl


Kraantje Lek sluit de deuren

OLBURGEN - Vanaf zaterdag 21 juli sluiten Maria en Theo de deuren van hun horecabedrijf Kraantje Lek. "Aan ieder die ons om welke reden dan ook geholpen hebben onze welgemeende dank," aldus beide, ook namens alle medewerkers. "We wonen vanaf 3 augustus in ons nieuwe huis aan Het Breukink in Steenderen." Het bedrijf Kraantje Lek had een functie van café en zaal, maar had vanwege de ligging midden in Olburgen ook een buurtfunctie en was het de ontmoetingsplek voor de inwoners van Olburgen en de dorpen er om heen.